На слухачів BookForum 2022 чекають публічні дискусії та діалоги: деталі програми

На слухачів BookForum 2022 чекають публічні дискусії та діалоги: деталі програми

На слухачів BookForum 2022 чекають публічні дискусії та діалоги: деталі програми
.

З 6 по 9 жовтня 2022 року у Львові відбудеться 29-й міжнародний BookForum. Через повномасштабне вторгнення Росії на територію України організатори змінили формат заходу. Завдяки підтримці одного з найбільших світових літературних фестивалів Hay Festival (Велика Британія), трансляцію події побачить увесь світ.  Відвідати захід у Львові зможуть 100 спеціальних гостей за особистими запрошеннями.

"Україна сьогодні є ключовим бастіоном у боротьбі за світовий мир та цінності. Ми готуємо захід, під час якого на її підтримку прозвучать потужні голоси практично з усіх континентів, а українські серед них — найважливіші", — розповіла програмна директорка та кураторка фестивалю Софія Челяк.

Суспільне Культура вибрало найцікавіші події з програми цьогорічного BookForum.

07 Жовтня

Публічна розмова з Еліф Шафак

16:00 - 16:50

Публічна розмова з турецькою письменницею, авторкою бестселера "40 правил любові" Еліф Шафак, модераторка — українська поетка, письменниця та перекладачка Катерина Калитко.

Програмна директорка BookForum розповіла, чого очікувати від цьогорічного фестивалю
BookForum
Письменниця Еліф Шафак. Фото: Вікіпедія

Публічна розмова з Ювалом Харарі та Нілом Ґейманом

19:00 - 20:00

Публічна розмова з ізраїльським істориком, автором бестселера "Sapiens: Людина розумна. Історія людства" Ювалом Харарі та англійським письменником-фантастом, автором численних романів, графічних новел, коміксів та кіносценаріїв Нілом Ґейманом. Модераторка — Севгіль Мусаєва.

BookForum
Автор романів та коміксів Ніл Ґейман та ізраїльський письменник Ювал Харарі. Фото: Вікіпедія

08 Жовтня

Імперіалізм та ідентичність

13:00 - 14:30

Українська письменниця Олена Стяжкіна, танзанійсько-британський письменник, лауреат Нобелівської премії з літератури 2021 року Абдулразак Гурна, мексиканська журналістка та письменниця Лідія Качо, український поет, критик та драматург Ігор Померанцев, а також штатний автор The New Yorker, біограф і журналіст-розслідувач Джон Лі Андерсон поговорять про те, як досвід колоніалізму сформував і навіть викував національну ідентичність країн у всьому світі. І чи існує форма постколоніальної солідарності з Україною?

Публічна розмова з Маргарет Етвуд

20:15 - 21:15

Розмова лауреатки Букерівської премії Маргарет Етвуд та українського публічного інтелектуала, перекладача Юрка Прохаська.

BookForum
Письменниця Маргарет Етвуд. Фото: Getty Images

9 Жовтня

Публічна розмова Філіпа Сендса та Вікторії Амеліної

13:00 - 14:30

Публічна розмова письменниці Вікторії Амеліної та адвоката та письменника Філіпа Сендса.

Журналісти та письменники на війні

15:00 - 16:30

Американський письменник і фотограф Майкл Катакіс, письменниця Вікторія Амеліна, штатний автор The New Yorker, біограф і журналіст-розслідувач Джон Лі Андерсон та українська літературознавиця Тетяна Огаркова поговорять про те, як за століття змінилася роль письменників та журналістів під час війни та які вибори зробили українські письменники після того, як Росія почала війну проти України у 2014 році?

Публічна розмова з Абдулразаком Гурна

19:00 - 20:00

Публічне інтерв’ю лауреата Нобелівської премії з літератури 2021 року Абдулразака Гурна. Модераторка - українська журналістка та блогерка Емма Антонюк.

BookForum
Англомовний британський прозаїк танзанійського походження, лауреат Нобелівської премії з літератури 2021 року "за безкомпромісне та співчутливе вивчення наслідків колоніалізму та долі біженця у прірві між культурами та континентами" Абдулразак Гурна. Фото: Вікіпедія

Повну програму можна побачити тут.

Читайте нас у Facebook та Telegram

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок