Сільгоспярмарки: чому у Квасилові роблять, а в Рівному — ні. Пояснює мер

Сільгоспярмарки: чому у Квасилові роблять, а в Рівному — ні. Пояснює мер

Сільгоспярмарки: чому у Квасилові роблять, а в Рівному — ні. Пояснює мер
. Фото: Суспільне Рівне

У селищі Квасилів, що входить до складу Рівненської міської громади, на 1 жовтня анонсували проведення сільськогосподарського ярмарку. Про це повідомили на сторінці мерії у Facebook. Водночас у Рівному від таких традиційних торгів у 2022 році відмовились. Суспільне звернулось до мера за роз’ясненням.

Як пояснив Олександр Третяк, особисто він виступає за проведення сільгоспярмарків, де можна купити продукцію без посередників.

“Коли до мене звернулись, я сказав, що однозначно робимо, бо людям це потрібно. Але згодом фермери, заготівельники та виробники сказали, що не можуть брати на себе всю відповідальність по цьому ярмарку і не хотіли б наражати на небезпеку людей. Але ми, як влада, дозвіл дати готові”, — каже мер.

Раніше скасування ярмарків у громаді Суспільному підтвердив і керівник Асоціації фермерів області Андрій Кузьмич. Він пояснив це безпековим фактором, який напряму пов’язаний із війною, можливістю обстрілів, зокрема, і з території Білорусі.

28 вересня ярмарок пресслужба мерії анонсувала у приміському селищі Квасилів. Мер уточнює: там торги будуть, але не “у не зовсім притаманному для ярмарку форматі”.

“Фермери у визначений час приїдуть у район, де є багатоповерхівки, покажуть асортимент, жителі Квасилова швиденько куплять і, щоб не створювати великого скупчення людей і днями не проводити ярмарки, як зазвичай, то люди взяли, що потрібно зі свіжої городини і пішли. Це буде година, плюс мінус”, — зазначив Олександр Третяк.

У повідомленні мерії йдеться, що у Квасилові торгуватимуть з 8:00. Дороги для цього не перекриватимуть, а кількість продавців обмежена.

За словами в.о. керівника управління торгівлі Тетяни Безрідної, на території Рівного працює 19 ринків. Фермери там пропонують свою продукцію, тож місць для її реалізації та купівлі достатньо.

Читайте також

  • У Рівному на ринках здорожчала цибуля. В Асоціації фермерів пояснили причину
  • Навчання і зміна роботи після 40 років: як рівнянка з директорки стала кондитеркою
  • У Рівному волонтери шукають матеріали для окопних свічок. Що потрібно та як їх виготовляють
  • “Розголос допоміг”: як у Рівному під час будівництва дороги мешканці відстояли своє

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок