Армія РФ наступає в районі Бахмута через політичний тиск — британська розвідка

Армія РФ наступає в районі Бахмута через політичний тиск — британська розвідка

Армія РФ наступає в районі Бахмута через політичний тиск — британська розвідка
. Фото: з Фейсбуку Генштабу ЗСУ

Спроби російського війська просунутися в районі Бахмута на Донбасі попри серйозні проблеми на північних і південних флангах пов’язані з політичним тиском. Оскільки Росія використовує сили, які могли би посилити інші фланги. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані британської розвідки.

Останніми днями Україна активізувала наступальні операції на північному сході країни, відзначають розвідники.

“Підрозділи повільно просуваються щонайменше на двох напрямках на схід від лінії річок Оскіл і Сіверський Донець, де сили консолідувалися після попереднього наступу на початку місяця”, — йдеться у повідомленні британської розвідки.

За даними розвідників, Росія встановлює більш суттєву оборону, ніж раніше, ймовірно, через те, що українське просування зараз загрожує окупованим частинам Луганської області на тлі завершення голосування на так званому “референдумі” щодо приєднання до Російської Федерації.

Також тривають важкі бої в Херсонській області, де російські сили на правому березі Дніпра залишаються вразливими, повідомили у британській розвідці.

Що відомо

Військо РФ обстрілює позиції українських військ вздовж лінії зіткнення, продовжує спроби повної окупації Донецької області та намагається утримати захоплені території і зірвати активні дії Сил оборони на окремих напрямках. Крім того, окупанти намагаються відновити втрачені позиції на окремих напрямках, ведуть повітряну розвідку. Про це інформує Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 28 вересня.

За добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки в районах населених пунктів Зайцеве, Майорськ, Залізне, Миколаївка Друга, Первомайське, Побєда, Новомихайлівка та Безіменне.

Читайте також

"Референдуми" як кінець переговорів з Москвою, інструкція на випадок ядерного удару. 217-й день війни. Онлайн

Фейкові "референдуми": Путін діятиме за схемою Криму, війна стане "контртерористичною операцією" — ISW

В армію РФ почали прибувати непідготовлені мобілізовані — Генштаб

На початок