"Люди з дієсловами": у Черкасах Катерина Калитко презентує поетичну збірку

"Люди з дієсловами": у Черкасах Катерина Калитко презентує поетичну збірку

"Люди з дієсловами": у Черкасах Катерина Калитко презентує поетичну збірку
. Фото: Катерина Калитко/Facebook

У Черкасах 29 вересня письменниця Катерина Калитко презентує нову поетичну збірку "Люди з дієсловами". Такий вечір влаштовує Черкаський книжковий фестиваль, його організаторка Людмила Фіть розповіла, що захід буде безоплатним.

Катерина Калитко розповіла, що до збірки "Люди з дієсловами" увійшли вірші 2021–2022 років.

"До повномасштабного вторгнення рукопис, уже зданий у видавництво, був іншим. Після 24 лютого він приріс новими воєнними текстами, імпульсивними та безшкірними, і діалогами з родинною пам’яттю. І це теж про вірші в час війни: серед усього максимально непевного досі хочеться довіряти поезії – як території останньої щирості й людяності, де відмовляються вірити в цілковиту безпорадність мови, гідності та взаємної ніжності. І в розшматованих війною, постгеноцидних суспільствах поети продовжують говорити – тільки це щоразу вже інша поезія", — розповіла Катерина Калитко.

Вечір влаштовує Черкаський книжковий фестиваль, відбудеться він у галереї "Брама". Його організаторка Людмила Фіть розповіла, що подія відбувається в рамках роботи Літературної мережі проєкту "Підтримка внутрішнього культурного діалогу в Україні", за ініціативи Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz.

"Проведення цього проєкту стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID)",— прокоментувала Людмила Фіть.

Вхід на подію вільний.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок