В Росії в Іжевську чоловік влаштував стрілянину у школі. Кількість загиблих зросла

В Росії в Іжевську чоловік влаштував стрілянину у школі. Кількість загиблих зросла

Оновлено
В Росії в Іжевську чоловік влаштував стрілянину у школі. Кількість загиблих зросла
. Фото: сторінка школи №88 Іжевська в Фейсбуці

В Росії в Іжевську у понеділок, 26 вересня, сталася стрілянина у школі. Невідомий чоловік у чорному прийшов до школи, убив охоронця, а потім увірвався до класу і почав стріляти в дітей. Згодом нападник застрелився, повідомляють “РИА Новости”.

За останніми даними Слідчого комітету, внаслідок стрілянини загинули 17 людей, серед них 11 дітей. Ще 14 дітей і 7 дорослих поранені.

Про 6 загиблих і близько 20 постраждалих від дій нападника в Іжевську, раніше повідомляв Telegram-канал “МВД Медиа” з посиланням на дані МВС Удмуртії.

"Одразу після того, як до поліції надійшло повідомлення про стрілянину в школі №88 міста Іжевська, співробітники МВС в Удмуртській Республіці виїхали на місце події. Наразі поліцейськими виявлено тіло чоловіка, який відкрив стрілянину. За наявними даними, він наклав на себе руки. На даний момент відомо про 6 загиблих і близько 20 постраждалих від його дій. Інформація уточнюється", — йдеться в повідомленні.

Периметр школи оточили, дітей звідти евакуювали, на місці працюють ФСБ, Росгвардія і слідчі органи, повідомив очільник Удмуртії Олександр Бречалов з місця події.

Депутат Держдуми Олександр Хінштейн заявив, що нападник був озброєний двома травматичними пістолетами, переробленими під стрілянину бойовими патронами, передає ТАСС.

За даними Слідчого комітету, нападника звати Артем Казанцев. Він 1988 року народження і сам випускник цієї школи.

Слідчі проводять обшук за місцем його проживання та вивчають його анонсовану комітетом “прихильність до неофашистських поглядів та нацистської ідеології”, йдеться у повідомленні відомства, передає “Дождь”.

З понеділка і до 29 вересня в Удмуртській Республіці оголошено жалобу за загиблими у школі №88.

Школа №88 розташована в центрі Іжевська неподалік будівлі адміністрації міста. Згідно з інформацією на освітньому порталі Удмуртії, школу відкрили у 1994 році, зараз у ній навчаються 982 учні, працює 80 вчителів.

Читайте також

NASAMS для ЗСУ, "референдуми", масова мобілізація в Росії. 215-й день війни. Онлайн

У РФ відкрили вогонь в Усть-Ілімському військкоматі, поранений військком

На початок