ДСНС завершило тестування системи сповіщення населення за допомогою мобільних

ДСНС завершило тестування системи сповіщення населення за допомогою мобільних

ДСНС завершило тестування системи сповіщення населення за допомогою мобільних
. Ілюстративне фото: Суспільне Рівне

Надалі система інформування Cell Broadcast перейде в дослідну експлуатацію і буде використовуватись для надсилання реальних сигналів про загрози для українців.

Про це у Facebook написав заступник голови ДСНС з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Роман Примуш.

"Така система - це світовий досвід інформування населення про загрози для їхнього життя. Розумію, що процес тестування, який ми розпочали 7 вересня, викликав ряд незручностей і обріс мемами, але величезна кількість технічних рішень і питань, які потрібно було вирішити вимагала певного часу для тестування", – зазначив Роман Примуш.

За словами Примуша, минулого року впровадження цієї системи було оцінено в декілька мільйонів доларів і майже рік часу на всі роботи. Але завдяки спільним зусиллям цей проєкт вдалося реалізувати безкоштовно.

"Надалі ця система перейде в дослідну експлуатацію і буде використовуватись для надсилання реальних сигналів про загрози для українців. Ми ж у взаємодії з виробниками мобільних телефонів працюємо над підвищенням охоплення абонентів та розширенням кількості пристроїв, які можуть отримувати сповіщення", – написав він.

Читайте також

ДСНС протестує інформування населення про загрози за допомогою мобільних

Іранські дрони на озброєнні РФ та початок "референдумів". 212-й день війни. Онлайн

На початок