ДСНС протестує інформування населення про загрози за допомогою мобільних

ДСНС протестує інформування населення про загрози за допомогою мобільних

ДСНС протестує інформування населення про загрози за допомогою мобільних
. Фото: Adrienn/pexels

Державна служба з надзвичайних ситуацій перевірить у тестовому режимі роботу інформування населення через операторів мобільного зв’язку із використанням технологій Cell BroadcastФункція мережі GSM, що дозволяє мобільному оператору передавати різноманітну інформацію, що може бути відображена на дисплеї мобільного телефону.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

"Із 7 вересня 2022 року у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях та м. Києві розпочнеться тестування нової системи оперативного інформування населення про надзвичайні ситуації за допомогою операторів мобільного зв’язку Київстар, Vodafone та lifecell", — йдеться у повідомленні.

Як розповіли рятувальники, нова система оперативного інформування працюватиме завдяки технології Cell Broadcast, яка має значні переваги над SMS-інформуванням. Зокрема, вона забезпечує швидше отримання сповіщень, гнучкість у виборі локацій для інформування, а також наявність звукового сигналу, навіть якщо звук на смартфоні абонента вимкнений.

Водночас технологія Cell Broadcast має й деякі обмеження.

"Старі моделі телефонів (до 2019 року випуску) з великою ймовірністю не зможуть приймати оповіщення Сell Broadcast", — зазначили в ДСНС.

Приймати повідомлення від системи Cell Broadcast можуть переважно мобільні телефони (смартфони), які вироблено починаючи з 2019 року, та які мають операційну систему Android версії 11 та вище або iOS починаючи з версії 14.5.

"У майбутньому ми разом з виробниками смартфонів будемо розширювати перелік моделей смартфонів, які зможуть отримувати такі повідомлення", — додали в держустанові.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 192. Текстовий онлайн

На початок