Туреччина хоче збільшити обсяги імпорту газу зі США

Туреччина хоче збільшити обсяги імпорту газу зі США

Туреччина хоче збільшити обсяги імпорту газу зі США
. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган. Фото: Getty Images

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган прагне збільшити обсяги закупівлі зрідженого газу у Сполучених Штатів, а також готовий постачати його до країн Європи, щоб запобігти енергетичній кризі.

Про це політик заявив під час зустрічі з американськими бізнесменами у Нью-Йорку, де турецький президент був присутній на Генеральній Асамблеї Організації Об’єднаних Націй, інформує Bloomberg.

"Ми хочемо збільшити постачання газу, який ми купуємо в США на більш вигідних умовах у майбутній період. Ми готові співпрацювати у постачанні американського зрідженого природного газу до країн регіону", — зауважив Ердоган.

Як зазначає видання, Туреччина та США шукали способи налагодити відносини, напружені через низку суперечок останніх років, включно із купівлею Анкарою російської системи протиракетної оборони С-400. Наразі Ердоган вказує на потенціал розширення енергетичних зв'язків між державами, але Туреччина має обмежені можливості для реекспорту газу до Європи.

У першому кварталі 2022 року США стали найбільшим постачальником зрідженого природного газу до Туреччини. Туреччина щорічно імпортує близько 60 мільярдів кубометрів газу.

Раніше ЗМІ повідомляли, що німецькі енергетичні компанії RWE і Uniper близькі до укладення довгострокових угод щодо купівлі зрідженого природного газу (СПГ) з проєкту розширення північного родовища Катару. Ці угоди мають допомогти замінити російський газ.

Читайте також

Ми не бачимо перспективи санкцій щодо енергоносіїв РФ, але вони є найважливіші — Стефанішина про війну, ЄС та НАТО

На початок