Тарифи на тепло під час опалювального сезону залишаться на рівні минулого року — Чернівцітеплокомуненерго

Тарифи на тепло під час опалювального сезону залишаться на рівні минулого року — Чернівцітеплокомуненерго

Тарифи на тепло під час опалювального сезону залишаться на рівні минулого року — Чернівцітеплокомуненерго
Працівник теплокомуненерго. Суспільне Чернівці

Тарифи на тепло під час опалювального сезону залишаться на рівні минулого року. Чернівцітеплокомуненерго підписало договір з постачальником "Нафтогаз Трейдинг".

Про це на пресконференції сказав директор Чернівцітеплокомуненерго Ігор Ніколенко.

За його словами, у договорі з постачальником йдеться про те, що вартість газу для населення залишається такою, як торік.

“Тарифи, відповідно до умов законодавства, залишаються на рівні минулого року. Це тариф, який в Чернівцях затвердили у 2018 році й він економічно необґрунтований”, — говорить Ніколенко.

Тариф на тепло для населення становить 1204,62 гривні за гігакалорію.

Водночас у теплокомуненерго повідомили, що чернівчани заборгували за тепло 50 мільйонів гривень й закликали погасити борги.

Що відомо

  • Тариф на тепло в Чернівцях — занижений, його не змінювали з 2018 року. Через занижений тариф підприємство збиткове. Міська рада дотує його. Для цього перерозподіляють гроші з інших потреб.
  • Торік в місті намагались підвищити тариф на тепло до економічно обґрунтованого. Пізніше повернули попередній тариф. Це зробили через меморандум з урядом, який зобов'язував не підіймати ціну за тепло, на заміну фіксованому тарифу на газ.
  • Під час дії воєнного стану підприємства не можуть змінювати тарифи на тепло.
  • За словами Ніколенка, Чернівці готові до опалювального сезону на 94%. Під час підготовки до опалювального сезону комунальники замінили півтора кілометра мереж, провели ізоляцію трубопроводів, щоб зменшити втрати тепла. Також промили обладнання у деяких котельнях, аби зекономити використання газу на 10%.

Читайте також

Якою буде температура в оселях чернівчан взимку — відповідь Теплокомуненерго

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини Чернівецької області

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок