У Рівному систему почали готувати до подачі тепла. Що робити представникам будинків

У Рівному систему почали готувати до подачі тепла. Що робити представникам будинків

Важливо
У Рівному систему почали готувати до подачі тепла. Що робити представникам будинків
. Фото: Суспільне Рівне

У Рівному теплові мережі почали наповнювати хімочищенню водою, про це йдеться в повідомленні Рівнетеплоенерго 21 вересня. Як пояснив Суспільному речник підприємства Олексій Кривошеєв, це обов’язкова процедура, яка передує початку опалювального сезону. Він пояснив, що треба робити балансоутримувачам будинків.

Тепломережа — це замкнута система, вода в основних трубах є і не спускається, щоб комунікації не іржавіли. Як пояснив речник, у системі Рівнетеплоенерго вода є, тепер треба подати цей теплоносій її в системи будинків.

“Для цього треба, щоб голови ОСББ і управляючі компанії, — а це саме їхня зона відповідальності, — відкрили свої теплопункти, заглушки, спустити повітря, щоб не було бульбашок”, — зазначає Олексій Кривошеєв.

В Рівнетеплоенерго закликають представників будинків звернутися до начальника обслуговуючої котельні та узгодити дату наповнення будинку. Це також можна зробити за номером абонентсько-диспетчерської служби: 067 432 80 50.

“Має бути вся система на 100% заповнена водою, коли ми дамо тепло і тиск. До 15 жовтня, до початку опалювального сезону, треба ці всі питання вирішити. І от в цьому ми готові допомогти, бо теж зацікавлені в якісній подачі тепла”, — зазначив речник Рівнетеплоенерго.

Що відомо

  • Більшість Рівного обслуговує підприємство Рівнетеплоенерго. Як заявив його керівник Олександр Ющук, він хвилюється за можливі диверсії ворога та перебої з постачанням енергоносіїв. У інтерв’ю Суспільному тепловик також пояснив, до яких можливих ситуацій готуються та як самі мешканці можуть попередити аварії.
  • Опалити житло рівнянам лише з допомогою електроприладів не вдасться технічно. Про це Суспільному розповів директор Рівнетеплоенерго Олександр Ющук. Голова Ради голів ОСББ Галина Похильчук теж зауважила, що масового використання електрообігрівачів не витримають підстанції та внутрішньобудинкові мережі. При цьому важливо, щоб спершу теплоенерго прогріло помешкання.

Читайте також

  • Для мам із немовлятами — окремий заклад: мер Рівного розповів, як готуються до зими
  • Напередодні опалювального сезону: рівненські спеціалісти дали поради, як обрати техніку для обігріву та як зберегти тепло в оселі
  • Як рівнянам перейти на індивідуальне опалення та в чому є нюанси. Досвід ОСББ

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок