У Сумах померла жінка, яку лікарні відмовлялися приймати через високу температуру — поліція

У Сумах померла жінка, яку лікарні відмовлялися приймати через високу температуру — поліція

У Сумах померла жінка, яку лікарні відмовлялися приймати через високу температуру — поліція
. unsplash.com

У Сумах 20 квітня померла 79-річна жінка, в неї була висока температура та високий рівень цукру. За версією поліції, лікарні Сум відмовлялися її госпіталізувати.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції Сумщини.

Як повідомляють у поліції, увечері 20 квітня до приймального відділення Сумської обласної клінічної лікарні бригадою швидкої допомоги була доставлена 79-річна жителька Путивльського району, яка з грудня минулого року проживала в Сумах у доньки. Жінка мала високий рівень цукру в крові та високу температуру.

Попри всі намагання бригади медиків "швидкої" надати допомогу хворій, її стан не покращився, а спроби передати жінку на лікування до кількох лікарняних закладів Сум виявилися безуспішними. За версією слідства, жінку з високою температурою лікарні приймати не хотіли.

Після дзвінка фельдшера бригади "швидкої" до поліції, жінку взяли до приймального відділення Сумської обласної клінічної лікарні, де вона й померла.

Читати також: В Сумській інфекційній лікарні розповіли, чому не прийняли жінку с температурою

Черговий лікар Іван Ручка розповів журналістам, що жінка була доставлена у важкому стані, а реанімаційні заходи не допомогли, тож жінка померла.

Заступниця директора медцентру інфекційних хвороб Ірина Троцька розповіла, що в них не було підстав для того, щоб залишити жінку в них, бо експрес-тест на коронавірус у неї був негативним, а їх заклад в першу чергу приймає пацієнтів з ГРЗ, пневмоніями та підозрою на коронавірус.

У поліції розпочали кримінальне провадження за фактом неналежного виконання професійних обов’язків медичними працівниками.

Це карається позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Що відомо:

  • 21 квітня на Сумщині зареєстрували новий випадок COVID-19 - у Кролевецькому районі. Цього ж дня повідомили про те, що у Кролевці від коронавірусу одужали чотири людини.
  • Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що найближчим часом підпише документ, згідно з яким медиків із групи ризику зобов'яжуть тестуватися на COVID-19 раз на 5 днів.
На початок