"Ми боїмося, що закриють Центральний ринок" – вінницькі підприємці проти будівництва торгового центру

"Ми боїмося, що закриють Центральний ринок" – вінницькі підприємці проти будівництва торгового центру

"Ми боїмося, що закриють Центральний ринок" – вінницькі підприємці проти будівництва торгового центру
. Протест вінницьких підприємців проти будівництва торгового центру. Фото: Суспільне Вінниця

Вінницькі підприємці вийшли на протест щодо будівництва торгового центру перед Центральним ринком. За підрахунками Суспільного зібралися майже сотня людей. Всі вони – представники малого бізнесу, чиї робочі місця знаходяться на ринку.

Серед учасників акції протесту і Вадим Кондратович. Розповідає, на центральному ринку торгує 8 років. Займається тканинами та швейною фурнітурою. Його магазини розташовнані перед павільйоном.

"Якщо вони будуть будувати цей ТЦ по цій лінії, де наші магазинчики, то їм треба буде їх зносити однозначно. Тут працює 30-40 магазинчиків і нам ніхто ніякої інформації не надає. Ми живемо в стані очікування, що буде з нами далі. Нам скажуть завтра звільнити місце, а далі нам куди. Ми ж так втрачаємо гроші, місце, клієнтів", – розповів працівник Центрального ринку Вадим Кондратович.

Ринок
Протест вінницьких підприємців проти будівництва торгового центру. Фото: Суспільне Вінниця

Через початок будівництва торгового центру від 19 вересня і до 18 березня 2023 року на ділянці проспекту Коцюбинського від перехрестя з вулицею Захисників Неба до перехрестя з вулицею Герої Нацгвардії буде обмежено рух транпорту та пішоходів.

  • За словами головного інспектора з торгівлі центрального ринку Миколи Поліщука, нині на Центральному ринку працює понад 2000 приватних підприємців. Будівництво не лише обмежить доступ до їхніх торгових точок, а й ускладнить приїзд автівок екстрених служб.

Нині на ділянці, де мають зводити торговий центр – платні автостоянки. Замовником спорудження торговельного центру – є компанія "АВМ Агроінвест". Така інформація вказана у паспорті будівництва.

Ринок
Протест вінницьких підприємців проти будівництва торгового центру. Фото: Суспільне Вінниця

У компанії “Агроінвест”, яка зводитиме торговий центр перед м’ясо-молочним павільйоном на центральному ринку, прокоментували ситуацію щодо будівництва. Зокрема, представник забудовника Валерій Сувалов сказав Суспільному, що головний вхід до центрального ринку закривати не будуть. А продавці зможуть і надалі торгувати на базарі. Про перенесення торгових точок, які були в безпосередній близькості до будівництва, підприємців попередили заздалегідь. ТЦ зводитимуть на місці двох платних автостоянок. Усі дозвільні документи на будівництво — погоджено.

"Це не буде замість Центрального ринку, як думає більшість. ТЦ буде його доповненням. Він буде складатися з двох корпусів, в яких буде приблизно рівна площа, і по центру буде вільний прохід, як і був. Перекривати його ніхто не буде, і він буде навіть ширший, ніж зараз. Все буде працювати, як і було. Для працівників, які безпосередньо на території, де буде будівництво, то вони будуть наперед попередженні або перенесенні. Інших точно ніхто чіпати не буде. Наразі 30% підприємців з Центрального ринку вже самі у нас викупили приміщення для свого бізнесу", — каже Валерій Сувалов.

Читайте також

На початок