"Евертон" з Миколенком здобув першу перемогу в сезоні АПЛ: результат

"Евертон" з Миколенком здобув першу перемогу в сезоні АПЛ: результат

"Евертон" з Миколенком здобув першу перемогу в сезоні АПЛ: результат
. AP

Українець всьоме поспіль вийшов у стартовому складі цього сезону.

"Евертон" з українцем Віталієм Миколенком у складі здобув свою першу перемогу в поточному сезоні англійської Прем'єр-ліги. Це сталося в матчі восьмого туру проти "Вест Гема".

Команда Френка Лампарда підходила до зустрічі з чотирма очками за підсумком шести попередніх зустрічей (чотири нічиїх та дві поразки). А матч "Ірисок" у сьомому турі проти "Арсенала" було відкладено на невизначений термін через смерть британської Королеви Єлизавети II.

У матчі з "Вест Гемом" Миколенко всьоме поспіль цього сезону виходив у стартовому складі "Евертона". Та розташувався на звичній позицій лівого захисника "Ірисок", що для сьогоднішної зустрічі обрали схему з чотирма футболістами в обороні.

Віталій мав нагоду відзначитися на 23-й хвилині поєдинку, коли завдавав удару з дистанції у понад 20 метрів. Проте м'яч пройшов над поперечиною воріт гостей.

Єдиним голом поєдинку став влучний удар французького нападника господарів Ніла Мопе. Саме він приніс команді Лампарда три очки й дозволив піднятися на 13-ту сходинку в турнірній таблиці АПЛ.

АПЛ. 8-й тур

"Евертон" - "Вест Гем" 1:0

Гол: Мопе, 53

Хто такий Віталій Миколенко

  • 23-річний захисник "Евертона" та національної збірної України.
  • Автор одного голу у 22 матчах мерсисайдців, що на початку 2022 року заплатили понад 23 мільйони євро за перехід українця з київського "Динамо".
  • Провів 26 матчів та відзначився одним голом за збірну України. Учасник чотирьох матчів на Євро-2020, де "синьо-жовті" дісталися чвертьфіналу.

Що відомо

  • Інший український легіонер в АПЛ, захисник "Арсенала" Олександр Зінченко, у восьмому турі не допоміг "Арсеналу" обіграти "Брентфорд" (3:0) через травму.
  • Зінченко й Миколенко мали зустрітися в очному матчі "Арсенала" та "Евертона", проте матч було відкладено через смерть британської монархині Єлизавети II.
  • Миколенка було викликано на заключні матчі збірної України у вересні. У трьох останніх турах дивізіону "B" команда Олександра Петракова двічі зустрінеться з Шотландією та на виїзді протистоятиме Вірменії.
Читайте також: Едуард Соболь не зіграє за збірну України в заключних матчах Ліги націй: у чому причина
На початок