"Стабільність дає результат": у Полтаві два місяці діють курси української мови

"Стабільність дає результат": у Полтаві два місяці діють курси української мови

"Стабільність дає результат": у Полтаві два місяці діють курси української мови
. Суспільне Полтава

У Полтаві безплатні курси української мови відвідало приблизно 200 людей. Більшість із них переселенці, розповіла Суспільному організаторка курсів Надія Коновалова.

Безплатні курси з вивчення української мови два місяці діють в одному з полтавських торговельно-розважальних центрів. За цей час попит не змінився, розповіла організаторка Надія Коновалова.

Продовжують ходити ті, хто на початку приходив, додаються нові. Буває, що люди переїжджають або повертаються на деокуповані території, тоді перестають приходити. Коли багатенько приходить людей, коли менше, по-різному.

Ті, хто почали відвідувати курси раніше, вже мають певні успіхи, каже Надія Коновалова.

Заняття проводять двічі на тиждень по одній годині. Тільки стабільність дає результат. Люди приводять своїх рідних та друзів, хтось сусідку приводить, хтось дитину привів. У нас різновікова категорія, усі разом навчаються.

Навчає охочих одна викладачка. Її не змінювали від започаткування курсів.

Викладачка у нас працює Анастасія. Усі нею дуже задоволені. Немає потреби нам збільшувати штат викладачів чи щось змінювати. Викладачка нас усіх задовольняє, ми не хочемо експериментів.

Окрім курсів української мови, 25 та 26 вересня планують започаткувати два майстер-класи – з моделювання та ліплення з глини.

Що відомо:

Безплатні курси української мови у Полтаві стартували у липні. Їх влаштовують двічі на тиждень.

Читайте також:

Військово-спортивна підготовка для переселенців та місцевих у Полтаві: чому навчають

На початок