США запроваджують санкції проти Кадирова та його родини

США запроваджують санкції проти Кадирова та його родини

США запроваджують санкції проти Кадирова та його родини
. Фото: AP

Сполучені Штати запровадили санкції проти президента Чечні Рамзана Кадирова, трьох його дружин та близьких родичів.

Про це повідомляє Міністерство фінансів США.

Підставою для санкцій стала інформація про причетність Кадирова до катувань, вбивств та вербування добровольців для участі у війні проти України.

"Публічно називаючи себе путінським "піхотинцем", Кадиров був підвищений у званні до "генерал-лейтенанта" за свою роль у подальшому вторгненні Росії в Україну. Чеченські підрозділи, підконтрольні Кадирову, діяли в Бучі, де російські війська чинили звірства і руйнували будинки. Кадиров проводив вербування для участі у військових діях Росії через клуби змішаних єдиноборств, що дозволяє йому і його підрозділам продовжувати свою діяльність в Україні", — йдеться у повідомленні.

Також вказується, що Кадиров накопичив величезні статки в результаті близьких відносин з Володимиром Путіним.

"Марнотратство Кадирова включає в себе будинок в Об'єднаних Арабських Еміратах, Приватний зоопарк, дорогі особисті автомобілі і особистий фонд", — зазначили в Мінфіні США,

Крім того, санкції запроваджені проти його найближчих родичів та трьох дружин: Медні Кадирової, Фатіми Хазуєвої, Амінат Ахмадової. Під обмеження потрапили також три дочки Кадирова та його двоюрідний брат Турпал-Алі Вахаевіч Ібрагімов.

Кадиров вже перебуває під санкціями Австралії, Канади, ЄС, Японії, Швейцарії та Великобританії.

Що відомо

  • 26 серпня СБУ оголосила підозру у вчиненні воєнних злочинів на території України під час російського вторгнення голові Чеченської Республіки РФ Рамзану Кадирову та двом його поплічникам Даніілу Мартинову та Хусейну Межидову.
  • Зокрема, Межидов та Мартинов звинувачуються в утримуванні цивільних, порушенні правил поводження з цивільним населенням, використанні їх у якості "живого щита".
  • При цьому встановлено, що сам Рамзан Кадиров керував розробкою та плануванням цих та інших військових операцій, що порушували закони та звичаї війни та призводили до жертв серед цивільного населення. Голова Чеченської Республіки також звинувачується у плануванні, підготовці, розв'язуванні та веденні агресивної війни й вчиненні умисних дій з метою зміни меж території України.

Читайте також

Контрнаступ ЗСУ на Харківщині. Текстовий онлайн

Удар по Кривому Рогу, звільнення Харківщини, гроші росіян під санкціями. 204-й день війни Росії проти України. Онлайн

На початок