Кулеба презентував документ про гаранітї безпеки України главам МЗС Литви та Ірландії

Кулеба презентував документ про гаранітї безпеки України главам МЗС Литви та Ірландії

Кулеба презентував документ про гаранітї безпеки України главам МЗС Литви та Ірландії
. Одеса, Україна — 14 вересня: міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковені та міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс. (Фото: Getty Images)

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба представив документ щодо гарантій безпеки для України, главами МЗС Литви та Ірландії.

Про це міністр повідомив у своєму Twitter.

"Мої колеги Габріелюс Ландсбергіс та Саймон Ковені стали першими міністрами закордонних справ, яким я представив київський договір про безпеку, підготовлений Андрієм Єрмаком та Андерсом фог Расмуссеном. Ми будемо продовжувати тісно співпрацювати з нашими партнерами, щоб відстоювати тверді гарантії безпеки для України", — написав Кулеба.

14 вересня в Одесі, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з міністрами закордонних справ Литви Габріелюсом Ландсбергісом та Ірландії. Міністри обговорили "зернову ініціативу" та підтримку ЄС України в питанні притягнення Росії до відповідальності за її злочини, — повідомив Кулеба.

13 вересня керівник Офісу президента Андрій Єрмак і 12-й Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен презентували рекомендації щодо безпекових гарантій для України. Київський безпековий договір — це спільний документ про стратегічне партнерство, який об’єднає Україну та держави-гаранти. Рекомендації передбачають багаторівневий підхід до гарантій. Над підготовкою працювала експертна група, до складу якої увійшли колишні прем’єр-міністри, міністри, інші високопосадовці, а також науковці.

Читайте також

В ОП презентували документ щодо гарантій безпеки для України

На початок