ЄС продовжив дію індивідуальних антиросійських санкції ще на шість місяців

ЄС продовжив дію індивідуальних антиросійських санкції ще на шість місяців

ЄС продовжив дію індивідуальних антиросійських санкції ще на шість місяців
Рада ЄС. Getty Images

14 вересня Європейська Рада ухвалила рішення продовжити термін дії обмежувальних заходів щодо осіб, відповідальних за підрив територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України, ще на шість місяців, до 15 березня 2023 року.

Про це повідомляє пресслужба Європейської Ради.

Наявні обмежувальні заходи передбачають обмеження на поїздки фізичних осіб, заморожування активів і заборону на надання коштів або інших економічних ресурсів включеним до переліку фізичним і юридичним особам. Санкції будуть як і раніше застосовуватися щодо 1206 фізичних і 108 юридичних осіб.

"Після 24 лютого 2022 року, у відповідь на військову агресію Росії проти України, ЄС розширив санкції проти Росії. На додаток до санкцій проти високопоставлених політичних представників, олігархів, військових та пропагандистів, ЄС ухвалив безпрецедентні заходи з метою значного ослаблення економічної бази Росії, позбавлення її критично важливих технологій і ринків і значного обмеження її здатності вести війну, — йдеться у повідомленні.

Угорщина не блокувала продовження санкцій ЄС проти Росії. Про це повідомила прессекретар представництва Чехії в Раді ЄС німецькому виданню DPA.

За словами дипломатів ЄС, минулого тижня, Угорщина насправді хотіла домогтися скасування обмежувальних заходів щодо трьох російських олігархів. Без підтримки Угорщини продовження терміну дій санкцій закінчився б цього четверга, — пише видання.

Тепер рішення Європейської ради буде опубліковано в Офіційному журналі ЄС.

Станом на вересень, Радою ЄС введено сім пакетів економічних та індивідуальних санкцій у зв’язку з військовою агресією Росії проти України. За словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, Україна очікує восьмий пакет санкцій восени.

Санкції. Усі останні новини

Читайте також

Найближчі місяці стануть критичними у запровадженні антиросійських санкцій — WSJ

Наступний пакет санкцій ЄС проти РФ очікуємо восени — Кулеба

На початок