"Треба просто приїхати і її зламати": пам'ятник Катерині II в Одесі облили фарбою

"Треба просто приїхати і її зламати": пам'ятник Катерині II в Одесі облили фарбою

Оновлено
"Треба просто приїхати і її зламати": пам'ятник Катерині II в Одесі облили фарбою
. Суспільне Одеса

Пам'ятник Катерині II в Одесі 12 вересня облили фарбою. Відповідне фото опублікував Громадський діяч "Автомайдану" Артак Григорян.

Також у своєму дописі він зазначив: "Патрульна поліція Одеської області я чекаю".

Пам'ятник Катерині II в Одесі облили фарбою
Суспільне Одеса

Артака Григоряна відвезли до відділку поліції, повідомила Суспільному очільниця Одеського осередку ГО "Автомайдан" Катерина Маденс. Там на нього склали протокол.

Пам'ятник Катерині II в Одесі облили фарбою

Сам Артак Григорян у коментарі Суспільному зазначив, що ситуація навколо пам'ятника Катерині II є болючим питанням для Одеси, тож його варто знести:

"Її не треба фарбувати, як я зараз зробив. Треба просто приїхати і її зламати. Для того потрібні люди, які розуміють наслідки. У нас є декілька таких людей".

Яке розповів Артак, він облив пам'ятник не лише аби привернути увагу до проблеми, а й аби підтримати дівчину, яка днями на монументі залишила надпис "Єкатєріна=Путін":

"Я не знав, хто ця дівчина, але було видно фотографію, як ця дівчина підійшла. Далі були опубліковані її особисті дані в мережі Інтернет, що є порушенням законодавства з боку нашої поліції. І якщо поліція може якось боротися проти дівчини, яка прийшла і зробила. Я не знаю, адміністративне порушення у неї, піймали її чи ні. Але якщо вона може боротися із дівчиною, давайте боротися проти громадських активістів".

Кореспондент Суспільного також поцікавився думкою одеситів та гостей міста щодо цієї ситуації.

"Я вважаю, що пам'ятник кату нашого народу в самому центрі міста Одеси, яке є українським містом і його громадяни та населення міста зараз борються за свободу нашої незалежної країни і щоб це стояло в центрі нашого міста, це просто не правильно. Тут має бути пам'ятник героям, допустимо, з 28 бригади, тут мають стояти справжні герої, які захищають Україну, а не ті, хто катували та закріпачували наш народ", — зазначив Олександр.

"Дуже негарно, чесно кажучи. Тобто ми були до цього в Одесі, був гарний пам'ятник, була гарна історична пам'ятка, всі дивилися, фотографували, а тут трошки дивно та образливо. Ну це історія, треба поважати історію", — зазначила Марина.

Читайте також

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок