У Білому дому серйозно сприйняли слова Путіна про можливе використання ядерної зброї

У Білому дому серйозно сприйняли слова Путіна про можливе використання ядерної зброї

У Білому дому серйозно сприйняли слова Путіна про можливе використання ядерної зброї
. Представник Білого дому Джон Кірбі, фото: AP

США завжди серйозно сприймають риторику керівництва РФ щодо застосування ядерної зброї. Однак заява Володимира Путіна 21 вересня не схожа на те, "як він говорив у минулі сім місяців". Про це речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі розповів у ефірі телеканалу ABC.

Президент РФ Володимир Путін знову загрожує використати ядерну зброю. Є побоювання, що Росія може використати так звані референдуми на українській території як привід для того, щоб оголосити українські контратаки нападом на саму Росію. Кірбі назвав коментарі Путіна безвідповідальними.

"Ми завжди маємо серйозно сприймати таку риторику. Це не схоже на те, як він говорив у минулі сім місяців. Ми сприйняли це серйозно", – сказав Джон Кірбі.

За його словами, оголошена мобілізація 300 тисяч військових у РФ є "ознакою того, що Путін буде боротися до кінця" у війні в Україні: "Ми очікували цього. 300 тисяч – це багато. Це майже вдвічі більше, ніж вторглися в Україну в лютому цього року".

Водночас Кірбі додав, що Путін зазнав "десятків тисяч втрат", у його армії поганий моральний дух і є проблема дезертирства. Він також зазначив, що США не визнають жодних референдумів на тимчасово окупованих територіях України: "Це українська територія. Неважливо, який бутафорський референдум вони проведуть і яке голосування проведуть, це все одно територія України".

Що відомо

  • Президент РФ Володимир Путін 21 вересня підписав указ про проведення часткової мобілізації у Росії. У зверненні до росіян він зазначив, що лінія зіткнення в зоні "спеціальної військової операції" перевищує тисячу кілометрів, при цьому союзні сили протистоять "не тільки неонацистським формуванням, а фактично всій військовій машині колективного Заходу", що загрожує існуванню РФ.
  • Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що в ході мобілізації буде призвано 300 тисяч резервістів, які пройдуть підготовку перед відправкою в зону "СВО". Заклик не торкнеться студентів та військовослужбовців-строковиків, мобілізації підлягають лише громадяни, які пройшли військову службу та мають військово-облікову спеціальність. Мобілізація проводиться "насамперед для контролю над звільненими під час "спецоперації" територіями".

Читайте також

Ядерні погрози, часткова мобілізація в РФ та "референдуми". Що сказав Путін у зверненні

Окупанти оголосили "референдуми" у Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях. Що відомо

У США не бачать готовності Путіна закінчити війну проти України

Псевдореферендуми, звернення Путіна, Україна в ООН. 210-й день війни. Онлайн

На початок