У ботанічному саду в Чернівцях створять безкоштовні тематичні екскурсії

У ботанічному саду в Чернівцях створять безкоштовні тематичні екскурсії

У ботанічному саду в Чернівцях створять безкоштовні тематичні екскурсії
Ботанічний сад. Фото: буковинська кінокомісія. Суспільне Буковина

У ботанічному саду в Чернівцях створять безкоштовні тематичні екскурсії для місцевих жителів та вимушених переселенців. Це передбачено за умовами проєкту, на який отримали грант у 2500 доларів.

Про це в етері "Українського радіо Буковина" розповіла директорка ботсаду Тетяна Деревенко.

За її словами, розроблять дві тематичні екскурсії з акцентом на символи України — калину, дуб тощо. Екскурсії проводитимуть безкоштовно з середини вересня.

"Грантодавці роблять наголос на роботі з вимушеними переселенцями. Спілкування з природою допомагає людині відновити свій психологічний стан. Зважаючи на це, був виділений грант", — розповідає Деревенко.

Також вимушені переселенці можуть приходити в ботанічний сад та працювати з рослинами. До волонтерства вже долучились двоє людей.

Що відомо

  • Ботанічний сад Чернівецького національного університету є одним з найстаріших ботанічних установ України. Його заснували в другій половині 19 сторіччя. У саду є оранжерея площею 525 м2, що налічує 920 видів тропічних рослин.

Читайте також

У Чернівецькій області лісгосп має сплатити 300 тис грн за незаконну рубку дерев

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок