На Івано-Франківщині прогнозують ріст захворюваності на COVID-19

На Івано-Франківщині прогнозують ріст захворюваності на COVID-19

На Івано-Франківщині прогнозують ріст захворюваності на COVID-19
. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

На Івано-Франківщині може стрімко зрости рівень захворюваності на COVID-19. Про це кореспондентці Суспільного розповів директор обласного центру контролю та профілактики хвороб Руслан Савчук.

З його слів, зараз на Прикарпатті превалює циркуляція штаму Омікрон через його підвиди — BA1, BA2, BA3, BA4 та BA5.

"Буквально три тижні тому ми відібрали для аналізу 104 зразки матеріалу і результати показали, що в 90% — це субваріант Омікрона BA2. Інші 10% показали BA4 та BA5", — розповідає Руслан Савчук.

Він каже, що підвиди Омікрона характеризуються високою контагіозністюшвидкістю передачі. Через це на Франківщині може стрімко зрости рівень захворюваності.

"Однак клінічно субваріанти нічим особливо не відрізняються від істинного Омікрона. Загальні симптоми — це головний біль, висока температура, кашель, першіння у горлі, загальна слабкість, ломота тіла та задишка. Втім для цих підвидів характерна швидкість передачі", — говорить директор обласного центру контролю та профілактики хвороб.

За його словами, інших штамів COVID-19 поки не спостерігається.

У порівнянні з минулим тижнем, захворюваність на коронавірус зросла з 382 до 524 випадків, тобто на 37%. Найменший показник наразі в Надвірнянському районі — це 15%, а найбільший в Косівському — 53%.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок