Ердоган виступив за відновлення експорту зерна з РФ

Ердоган виступив за відновлення експорту зерна з РФ

Ердоган виступив за відновлення експорту зерна з РФ
. Реджеп Таїп Ердоган, президент Туреччини, Фотo: Getty Images

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган погодився з претензіями президента РФ Володимира Путіна щодо експорту українського зерна в "багаті країни" і виступив за відновлення постачання російської агропродукції.

Про це він заявив на пресконференції після зустрічі з президентом Хорватії Зораном Мілановичем, передає Anadolu.

"Поки санкції проти Росії тривають, Путіна непокоїть той факт, що постачання зерна відбувається до країн, які вводять ці санкції", — сказав Ердоган.

Він також виступив за відновлення постачання російського зерна.

"Ми сподіваємося, що якнайшвидше почнемо відвантаження зерна з Росії і доставимо це зерно до справді бідних країн", — заявив турецький президент.

Напередодні президент Російської Федерації Володимир Путін звинуватив Захід в обмані пов'язаному з зерновою угодою.За його словами, в документах про вивезення зерна з України нібито немає даних про обсяг постачання у країни, що розвиваються.

"Ми, звичайно, зробили все для того, щоб укласти ці домовленості, ми їх дотримуємося, все забезпечуємо. Але з'ясувалося, що вчергове, як в народі у нас кажуть, — грубо кинули, надули. І не тільки нас, а й найбідніші країни під приводом забезпечення (їхніх, — ред.) інтересів", — заявив президент РФ.

У відповідь на це, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що дві третини зерна, яке Україна відправила в межах зернової ініціативи до іноземних споживачів, спрямовані на ринки Азії, Африки та Близького Сходу.

Війна. Усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 197. Текстовий онлайн

Ердоган дав прогноз щодо завершення війни в Україні

На початок