В Енергодарі два мікрорайони, внаслідок обстрілів окупантів, залишаються без електропостачання

В Енергодарі два мікрорайони, внаслідок обстрілів окупантів, залишаються без електропостачання

Оновлено
В Енергодарі два мікрорайони, внаслідок обстрілів окупантів, залишаються без електропостачання
.

На ранок 7 вересня без електропостачання залишаються два мікрорайони Енергодара. Пошкоджено підстанцію "Луч" внаслідок чисельних обстрілів окупантами 6 серпня.

Про це телефоном Суспільному Запоріжжя повідомив міський голова Дмитро Орлов.

"Зараз третина міста залишається без світла. Відновлювальні роботи продовжуються. Це перший і другий мікрорайон. Місто зараз з водозабезпеченням. Вчора вночі, навіть сьогодні вже, об одинадцять хвилин першого, було відновлено роботу водозабігу і свердловини. Насоси були включені. Вода була подана до мешканців міста", — каже міський голова.

Орлов додає, що 6 серпня в місті було декілька вибухів. Після першого було знеструмлено все місто, потім електропостачання частково відновили.

"Потім ще було понад 10 вибухів по другому мікрорайону, в районі забезпечуючих інженерних споруд. Інформація по постраждалих уточнюється. Попередньо не було інформації про постраждалих, бо обстрілювали ті райони, які без обслуговуючого персоналу. Тобто це не житлові квартали", — каже він.

Оновлення: близько 15-ї години військові РФ знову обстріляли місто, там вдруге за добу зникло електропостачання, повідомив Орлов.

Як раніше повідомляло Суспільне, у звязку зі збільшенням інтенсивності обстрілів тимчасово окупованого Енергодара та напруженою ситуацією навколо Запорізької АЕС, Україна вимагає від РФ забезпечити гуманітарний коридор для евакуації жителі населених пунктів цієї зони. Про це заявила очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук.

Що відомо

  • 5 вересня, внаслідок пожежі, яка сталася через обстріли території навколо Запорізької АЕС російськими військами, була відімкнена остання 330 кВ лінія електропередач, яка з`єднувала вузол ЗАЕС та Запорізької ТЕС з енергосистемою України. Шостий енергоблок був розвантажений та відключений, наразі він живить власні потреби ЗАЕС.

Читайте також: Гутерреш закликав росіян вийти з ЗАЕС і встановити навколо неї демілітаризовану зону

"В Енергодарі дуже важко", — слюсар Запорізької АЕС про життя та роботу в окупації

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок