На Херсонщині військові РФ викрали селищну голову аби примусити її до співпраці

На Херсонщині військові РФ викрали селищну голову аби примусити її до співпраці

На Херсонщині військові РФ викрали селищну голову аби примусити її до співпраці
. Фото: pexels, ілюстративне

У Скадовському районі на Херсонщині російські військові прибули до приміщення селищної ради, де пропонували виконувачці обов’язки селищного голови піти на співпрацю. Жінка відмовилася, після чого її силоміць вивели з робочого місця.

Про це повідомляє поліція Херсонської області.

"У Скадовському районі російські військові прибули до приміщення селищної ради, де пропонували виконувачці обов’язки селищного голови піти на співпрацю. Жінка відмовилася, після чого її силоміць вивели з робочого місця та ще деякий час схиляли до співпраці, погрожуючи фізичною розправою їй та членам родини", - йдеться у повідомленні відомства.

Пізніше посадова особа знов відмовилася, після чого військові РФ її відпустили, але погрожували повернутися. Також військові забрали з приміщення селищної ради комп’ютерну техніку та документацію.

Також у Каховському районі під час спроби виїзду з окупованої території російські військові захопили в полон двох чоловіків. Вони намагалися вивезти свої сім'ї з окупованої території. У Херсоні військові РФ викрали 53-річного чоловіка на його робочому місці.

Нині місцеперебування усіх викрадених невідоме.

На тимчасово окупованих територіях щодня фіксують факти викрадення людей. Лише за добу стало відомо про 4 таких випадки.

Що відомо:

  • З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну військові РФ на Херсонщині викрали 613 людей. Слідству відомо про звільнення 346 людей, 248 — перебувають у російському полоні.

Читайте також:

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок