Сутичка у центрі Хмельницького: поліцейські встановили та затримали учасників конфлікту

Сутичка у центрі Хмельницького: поліцейські встановили та затримали учасників конфлікту

Сутичка у центрі Хмельницького: поліцейські встановили та затримали учасників конфлікту
. Суспільне

У середмісті Хмельницького, біля торгового центру "Дитячий світ", сталася сутичка між хмельничанами та представниками ромської національності. Відео конфлікту поширювали у хмельницьких пабліках. Наразі, повідомляють у секторі комунікацій Нацполіції Хмельницької області, поліцейські встановили учасників конфлікту та затримали одного із фігурантів.

"Працівники поліції, які виїжджали на місце, встановили усіх учасників події та розпочали два кримінальних провадження – за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) та ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. За попередньою інформацією, конфлікт розпочався після того, як у дівчини відібрали мобільний телефон, а 43-річний чоловік намагався їй допомогти. У результаті 43-річний місцевий мешканець отримав важку травму голови та ножове поранення", – йдеться у повідомленні поліції.

За інформацією правоохоронців, за підозрою у нанесенні тілесних ушкоджень поліцейські затримали жителя Хмельницького району. Вирішується питання щодо оголошення йому підозри.

"Наразі проводиться розслідування, під час якого буде встановлена роль кожного учасника події. Усі винуватці будуть притягнуті до передбаченої законом відповідальності", – запевняють у головному управлінні Нацполіції Хмельницької області.

Разом з тим у поліції попереджають про відповідальність за заклики щодо об’єднання задля вчинення самосуду над учасниками конфлікту, які поширюються під опублікованим у пабліках відео сутички.

"Такі заклики та дії є кримінально карними у відповідності до статті 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України. Максимальний термін покарання – до восьми років позбавлення волі", - повідомляють у секторі комунікацій Нацполіції Хмельницької області.

Читайте також

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок