Джонсон у прощальній промові розповів, що робитиме, коли піде з Даунінг-стріт

Джонсон у прощальній промові розповів, що робитиме, коли піде з Даунінг-стріт

Джонсон у прощальній промові розповів, що робитиме, коли піде з Даунінг-стріт
. Борис Джонсон. Фото: Carl Court / Getty Images

Борис Джонсон, який у вівторок, 6 вересня, офіційно передасть посаду прем'єр-міністра Великої Британії своїй наступниці Ліз Трасс, пишається тим, що виконав обіцянки, які дав Консервативній партії під час обрання прем'єром. Про це Джонсон заявив зранку 6 вересня під час прощальної промови біля офісу на Даунінг-стріт, 10. За словами Джонсона, Путін не може шантажувати чи залякувати британців через енергетичну кризу. Він також розповів про свої подальші плани.

“Тоді я виграв з найбільшою кількістю голосів з 1987 року, дякую вам за це! Я знаю, що наш союз настільки міцний, що його не вдасться розірвати. Дякую всім, хто стоїть зі мною в цій будівлі. Дякую всім вам в уряді. І дякую всім, хто допомагав піклуватися про мене та мою родину протягом останніх трьох років, зокрема і песику Ділану і кішці Ларрі”, — сказав Джонсон.

Якщо пес і кіт можуть забути про випадкові труднощі, то й Консервативна партія може, додав він.

“Через ті лаковані чорні двері незабаром вийде новий прем’єр-міністр, зустрінеться з фантастичною групою державних службовців, які домоглися завершення Brexit, забезпечили найшвидшу вакцинацію ніж у будь-якій іншій країні та організували найшвидше постачання зброї для героїчних українських збройних сил”, — сказав Джонсон у своїй прощальній промові.

"Путін не може шантажувати чи залякувати британців через енергетичну кризу" — Джонсон

За його словами, за час його перебування на посаді прем'єром вдалось зробити вулиці безпечнішими. До кінця цього десятиліття буде добудовано 40 лікарень і працевлаштовано 50 тисяч медпрацівників.

“За цей час в Британії було рекордне фінансування для освіти . Ми також побудували три нові швидкісні залізниці. Ми намагаємось подолати енергетичну кризу. Путін не може шантажувати чи залякувати британців через енергетичну кризу. Новий уряд Торі допоможе це виправити”, — сказав Джонсон.

Зараз настав час підтримати Ліз Трасс, її команду та її програму щоб реалізувати усі її плани для людей Великої Британії, додав політик.

Джонсон також прокоментував свою кар'єру у майбутньому

"Я схожий на одну з тих ракет-носіїв, яка виконала свою функцію. Я б обережно знову увійшов в атмосферу і непомітно хлюпав у якомусь віддаленому й незрозумілому куточку Тихого океану", — сказав політик.

"Так, він пішов. Я перевірив", — йдеться в офіційному акаунті кота Ларрі з Даунінг-стріт, 10.

Що відомо

  • Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс перемогла у змаганні за посаду лідера Консервативної партії та прем’єр-міністра країни. 5 вересня Трасс офійційно оголосили переможницею виборчих перегонів.
  • 7 липня після звільнення низки британських урядовців прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про відставку, також він іде з посади керівної Консервативної партії.
  • Під час офіційної заяви про відставку він звернувся до українців та запевнив, що Британія продовжуватиме підтримку України на тлі російської агресії. Зеленський висловив сподівання, що політика Британії щодо України після відставки Джонсона не зміниться.
  • На посаду прем’єр-міністра та лідера Консервативної партії Великої Британії замість Бориса Джонсона, який оголосив про свою відставку, претендувало вісім кандидатів.

Читайте також

Трасс заявила, що буде "найбільшим другом" України, якщо стане прем'єркою Британії

На початок