Україна U19 стартувала на Євро-2022 з футзалу з драматичної перемоги над Хорватією: результат

Україна U19 стартувала на Євро-2022 з футзалу з драматичної перемоги над Хорватією: результат

Україна U19 стартувала на Євро-2022 з футзалу з драматичної перемоги над Хорватією: результат
. UEFA

Українці вирвали перемогу на останніх хвилинах гри.

Збірна України U19 розпочала виступи на чемпіонаті Європи з футзалу. У першому турі команда Віталія Одегова здолала Хорватію з рахунком 6:4.

"Синьо-жовті" вийшли до основної частини континентальної першості з першого місця у кваліфікації, що закінчилася в липні цього року. У трьох відбіркових матчах з Бельгією, Андоррою та Молдовою українці здобули максимально можливі три перемоги із загальним рахунком 26:2.

У фінальній частині змагань Україна потрапила до однієї групи з чемпіоном Європи Іспанією, Румунією та Хорватією. З матчу проти останньої футзалісти Одегова й мали розпочинати груповий турнір змагань в іспанському Хаені.

Як пройшов перший матч України U19 на Євро-2022

Україні вдалося першими розписатися у воротах хорватів. Вже після 30 секунд гри точного удару завдав Олександр Дичук.

Хорватам знадобилися чотири хвилини, аби відновити паритет. На восьмій хвилині чинні віцечемпіони Європи вийшли вперед. А до перерви фаворити зустрічі забили ще двічі, довівши різницю в рахунку до розгромної.

Україні вдалося відіграти два м'ячі вже за сім хвилин після поновлення гри. Із різницею в 10 секунд чистого ігрового часу за "синьо-жовтих" забили Максим Малиновський та Ярослав Квасний. А точний постріл з межі штрафного майданчика Ростислава Семенченка повернув команди у рівне становище - 4:4!

Коли ж матч наближався до завершення, українці відзначилися ще двічі. Олександр Сметаненко забив на 37-й хвилині, а Квасний оформив дубль на 38-й. У підсумку - надвидовищна перемога команди Одегова з рахунком 6:4.

Футзал (U19). Євро-2022. Перший тур

Україна - Хорватія - 6:4

Голи: Дичук, 1, Малиновський, 28, Квасний, 28, 38, Семенченко, 31, Сметаненко, 37 - Йосипович, 5, Пест-Мундваль, 8, Сушац, 18, Чичич, 19

Що відомо

  • Юнацький чемпіонат Європи з футзалу проходить вдруге в історії. Перший розіграш турніру у 2019 році виграла збірна Іспанії.
  • На Євро-2019 збірна України вийшла до групового етапу. “Синьо-жовті” посіли третє місце в групі та не пробилися до півфіналу.
  • Відбіркові матчі Євро-2022 збірна України мала провести у Львові. Зустрічі перенесли через повномасштабне вторгнення Росії.

Що далі

  • Понеділок, 5 вересня. 17:00. Румунія U19 - Україна U19
  • Середа, 7 вересня. 22:00. Іспанія U19 - Україна U19
На початок