Трасс обіцяє протягом тижня подати план боротьби з енергокризою

Трасс обіцяє протягом тижня подати план боротьби з енергокризою

Трасс обіцяє протягом тижня подати план боротьби з енергокризою
. Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс. Фото: Pool / Getty Images

У разі обрання лідером керівної Консервативної партії та прем'єр-міністеркою Великої Британії, нинішня глава МЗС країни Ліз Трасс пообіцяла представити план з боротьби зі зростанням цін на електроенергію та енергоносії вже у перший тиждень роботи.

Про це вона написала у колонці в газеті The Daily Telegraph.

"У разі обрання я планую протягом першого тижня своєї нової адміністрації викласти наші негайні дії щодо рахунків за електроенергію та енергопостачання", — зазначила Трасс.

За її словами, уряд має ухвалити непрості рішення, щоб в майбутньому мати гарантії, що Британія не опинятиметься щоосені та щозими в складному становищі в енергетичному питанні. Трасс зазначила, що "наклеювати пластирі" на проблеми вже не вдасться.

Вона також пообіцяла до кінця вересня представити ширший план зростання британської економіки, підвищення її стійкості та конкурентоспроможності.

"Мій план зростання побудований на ідеях консерваторів: зниження податків, реформа пропозиції та дерегуляція. Я візьму за голову амбітні реформи, необхідні для зростання нашої економіки, включаючи роботу з місцевими громадами для створення низьких податків, інвестиційних зон із багатими можливостями та перетворення Британії на батьківщину інновацій та стартапів", — написала Трасс.

Що відомо

  • 7 липня після звільнення низки британських урядовців прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про відставку, також він іде з посади керівної Консервативної партії.
  • Під час офіційної заяви про відставку він звернувся до українців та запевнив, що Британія продовжуватиме підтримку України на тлі російської агресії. Зеленський висловив сподівання, що політика Британії щодо України після відставки Джонсона не зміниться.
  • На посаду прем’єр-міністра та лідера Консервативної партії Великої Британії замість Бориса Джонсона, який оголосив про свою відставку, претендувало вісім кандидатів.
  • Згідно з опитуваннями Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс на 22% випереджає колишнього голову Мінфіну Ріші Сунака в боротьбі за пост прем'єр-міністра країни.

Читайте також

Вибори прем’єра Великої Британії: що відомо про кандидатів, які вийшли у фінал перегонів

Трасс заявила, що буде "найбільшим другом" України, якщо стане прем'єркою Британії

На початок