Трасс випереджає Сунака у боротьбі за пост прем'єра Британії

Трасс випереджає Сунака у боротьбі за пост прем'єра Британії

Трасс випереджає Сунака у боротьбі за пост прем'єра Британії
. Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс. Фото: Pool / Getty Images

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трас на 22% випереджає колишнього голову Мінфіну Ріші Сунака в боротьбі за пост прем'єр-міністра країни.

Про це свідчить опитування членів Консервативної партії, проведене компанією Opinium Research, повідомляє Reuters.

Серед 450 членів партії, які вирішили, як вони голосуватимуть на поточних виборах прем'єра, Трасс набрала 61%, а Сунак — 39%.

Загалом було опитано 570 людей. Менше третини з них, 29%, заявили, що вже проголосували, і ще 47% заявили, що ухвалили рішення. Лише 19% заявили, що можуть змінити свою думку.

Головними причинами підтримки Трасс стали неприязнь до Сунака, більша довіра до глави МЗС і вірність Борису Джонсону. Прихильники Сунака заявили, що він краще розбирається в економіці і є найбільш компетентним з усіх кандидатів.

Голосування за нового прем'єра проводиться поштою, а переможець повинен бути оголошений 5 вересня.

Що відомо

  • 7 липня після звільнення низки британських урядовців прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про відставку, також він іде з посади правлячої Консервативної партії.
  • Під час офіційної заяви про відставку він звернувся до українців та запевнив, що Британія продовжуватиме підтримку України на тлі російської агресії. Зеленський висловив сподівання, що політика Британії щодо України після відставки Джонсона не зміниться.
  • На посаду прем’єр-міністра та лідера Консервативної партії Великої Британії замість Бориса Джонсона, який оголосив про свою відставку, претендувало вісім кандидатів.
  • 18 липня у Великій Британії завершився другий тур виборів на посаду прем'єр-міністра країни після заяви Бориса Джонсона про свою відставку. Найбільшу кількість голосів, як і у двох попередніх турах, отримав колишній голова Мінфіну Ріші Сунак — 115 голосів. Друге і третє місце посіли колишня очільниця Міноборони Пенні Мордонт і чинна міністерка закордонних справ Ліз Трасс, вони набрали 82 та 71 голос відповідно.

Читайте також

Вибори прем’єра Великої Британії: що відомо про кандидатів, які вийшли у фінал перегонів

Трасс заявила, що буде "найбільшим другом" України, якщо стане прем'єркою Британії

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок