Україна на характері обіграла Естонію в одному із вирішальних матчів групи на Євробаскеті-2022

Україна на характері обіграла Естонію в одному із вирішальних матчів групи на Євробаскеті-2022

Україна на характері обіграла Естонію в одному із вирішальних матчів групи на Євробаскеті-2022
. FIBA Basketball

Чим закінчився другий матч для збірної України на Євробаскеті.

Збірна України провела другий матч на Євробаскеті-2022. У другому турі українці зустрічалися проти Естонії.

Україна розпочала виступи на чемпіонаті Європи з баскетболу із розгромної перемоги над Великою Британією. Цей результат дозволив "синьо-жовтим" очолити турнірну таблицю у групі.

Читайте також: Україна - лідер групи Євробаскету-2022 після матчів першого туру: турнірна таблиця

Другим суперником України на Євробаскеті-2022 стала збірна Естонії. Вона розпочала турнір з поразки із різницею -21 очко проти Італії.

Матч проти Естонії міг наблизити Україну до виходу у наступний раунд Євробаскету. У разі перемоги, українці збільшили б шанси на потрапляння до топ-4 і, відповідно, до плей-оф чемпіонату Європи.

Початок зустрічі для України виявився невдалим. Естонія вийшла уперед з рахунком 10:0 і лише після тайм-ауту "синьо-жовтим" вдалося скоротити відстань до одного очка.

Стартову чверть Україна закінчила з відставанням у шість очок. Але на перерву йшла за відставання у два очки - наприкінці двома точними кидками "синьо-жовті" змогли скоротити дефіцит від Естонії.

Перерва не змінила хід подій у матчі: Естонія продовжувала спроби нарощувати перевагу, Україна намагалася відіграти дефіцит. У третій чверті естонцям вдалося виграти з різницею +3, тож у останній 10-хвилинці українцям потрібно було відігравати п'ять очок відставання.

У середині останньої чверті Україні вдалося вперше з початку матчу зрівняти рахунок. Однак Естонія все ще утримувала перевагу у три очки.

Вийти вперед Україні вдалося лише наприкінці зустрічі - вирішальний точний кидок вийшов у Іллі Сидорова. Отримавши перевагу в одне очко, Україна у підсумку її втримала.

Найрезультативнішим гравцем у складі України став Святослав Михайлюк, який набрав 18 очок, реалізувавши 2/4 спроби 3-очкових. 10 та більше очок закинули також Іссуф Санон, Іван Ткаченко та Володимир Герун.

Євробаскет-2022. Другий тур

Естонія - Україна 73:74 (21:15, 14:18, 26:23, 12:18)

Турнірна таблиця групи України

  1. Україна - 4 очки (2 матчі), +30 (різниця очок)
  2. Хорватія - 3 (2), +17
  3. Італія - 2 (1), +21
  4. Греція - 2 (1), +4
  5. Естонія - 2 (2), -22
  6. Велика Британія - 2 (2), -50

Що далі

  • Понеділок, 5 вересня, 22:00. Україна - Італія.
На початок