Siemens піддає сумніву офіційну причину зупинки "Північного потоку-1"

Siemens піддає сумніву офіційну причину зупинки "Північного потоку-1"

Siemens піддає сумніву офіційну причину зупинки "Північного потоку-1"
. Газопровід "Північний потік-1", Любмін, Німеччина, фото: AP

Компанія Siemens Energy має сумніви в тому, що "Газпром" зупинив газопровід "Північний потік-1" через витік масла на турбіні компресорної станції "Портова", як це було офіційно заявлено російською стороною.

Про це повідомляє Reuters.

Як зазначає видання, Кремль оголосив причиною порушення роботу "Північного потоку-1" західні санкції та перепони на шляху планових робіт з технічного обслуговування. Західні чиновники відхилили це твердження, а Siemens Energy, яка обслуговує компресорну станцію на газогоні, заявила, що санкції не забороняють надання технічних послуг.

"Siemens бере участь у ремонтних роботах відповідно до чинного контракту, виявляє несправності та готова усунути витікання. Але нема де зробити ремонт", — йдеться у заяві Газпрому, оприлюдненій на Telegram-каналі компанії.

У відповідь Siemens Energy заявила, що їй не було доручено виконувати роботи, але компанія готова це зробити. Там також додали, що "Газпром" повідомив, що витік зазвичай не впливає на роботу турбіни та може бути усунений на місці.

"Незалежно від цього, ми вже кілька разів вказували, що на компресорній станції "Портова" є достатньо додаткових турбін для роботи "Північного потоку-1", — наголосив речник компанії.

Читайте також

Газопровід "Північний потік" повністю зупинено на невизначений термін. У Єврокомісії прокоментували

На початок