NASA готове до другої спроби запуску місячної місії Artemis 1

NASA готове до другої спроби запуску місячної місії Artemis 1

NASA готове до другої спроби запуску місячної місії Artemis 1
. Підготовки до запуску місії Artemis 1 на Місяць — ракета-носій Space Launch System з капсулою Orion. Фото: NASA

Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору планує запустити з другої спроби місію Artemis 1 до Місяця 3 вересня. Наземні групи у Космічному центрі Кеннеді у Флориді підготувалися до запуску ракети, повідомляє NASA.

Запуск ракети-носія Space Launch System запланований о 14:17 за часом східного узбережжя США (21:17 за Києвом). Ракета стартуватиме із майданчика 39B центру Кеннеді.

На брифінгу для преси представники космічного агентства США повідомили, що технічні фахівці усунули несправності в ракеті: замінили паливну магістраль, яка протікала, а також розв'язали проблему з несправним датчиком температури двигуна та тріщинами в ізоляційній піні, пише Reuters.

У NASA зазначають, що наразі основною проблемою є погода, але прогноз на час запуску 3 вересня є "сприятливим" на 80%. Резервним днем для запуску місії на місяць є 5 вересня.

Ракета-носій Space Launch System (SLS)з капсулою Orion мала стартувати до Місяця зі стартового майданчика 39B космічного центру Кеннеді у Флориді у понеділок, 29 серпня о 8.33 за місцевим часом (15.33 за часом Києва). Це мав бути випробувальний політ без екіпажу, який би забезпечив основу для розширення присутності людини на Місяці та за його межами. Згодом NASA планує використовувати капсулу для доправлення астронавтів на Місяць.

Через несправність одного з двигунів запуск місячної місії перенесли.

На початок