29 серпня NASA розпочне випробувальний політ без екіпажу на Місяць

29 серпня NASA розпочне випробувальний політ без екіпажу на Місяць

29 серпня NASA розпочне випробувальний політ без екіпажу на Місяць
. Місяць. Фото: NASA

У понеділок, 29 серпня, NASA планує розпочати свою місію Artemis I на Місяць. Йдеться про випробувальний політ без екіпажу, який забезпечить основу для розширення присутності людини на Місяці та за його межами, повідомляє агентство Сіньхуа.

Космічний корабель NASA Orion і ракета Space Launch System (SLS) стартують із космічного центру Кеннеді у Флориді, повідомляє NASA.

Ракета та космічний корабель прибули на свій стартовий майданчик 17 серпня. 22 серпня NASA завершило перевірку готовності до польотів місії Artemis I, зосередившись на готовності ракети SLS, космічного корабля Orion і наземних систем.

Ракета заввишки 98 метрів буде нести порожню капсулу Orion. Згодом NASA планує використовувати її для доставки астронавтів на Місяць, пише Reuters. Під час місії капсула “Оріон” облетить Місяць, а через 42 дні повернеться на Землю для падіння в океан.

Це буде вирішальна, довго відкладена демонстраційна подорож на Місяць для програми NASA Artemis. Йдеться про багатомільярдну спробу Сполучених Штатів повернути людей на поверхню Місяця як практики для майбутніх місій на Марс, зазначають в агенції.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 183. Текстовий онлайн

Байден показав світові перше фото, зроблене телескопом NASA "Джеймс Вебб"

На початок