Байден хоче виділити Україні ще понад 11 мільярдів доларів — Reuters

Байден хоче виділити Україні ще понад 11 мільярдів доларів — Reuters

Байден хоче виділити Україні ще понад 11 мільярдів доларів — Reuters
. Джо Байден. Фото: Drew Angerer / Staff / Getty Images

Президент США Джозеф Байден звернеться до Конгресу із запитом про екстрене фінансування для України у розмірі 11,7 мільярда доларів, які спрямують на збройну допомогу та бюджетну підтримку держави.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на директорку адміністративно-бюджетного управління Білого дому Шаланду Янг.

Посадовиця зазначила, що запит на фінансування поданий до завершення поточного фінансового року, який спливає 30 вересня. Янг додала, що законодавцям, ймовірно, знадобиться додатковий час, щоб провести перемовини щодо пакета фінансування.

Очікується, що Конгрес займеться дискусіями із цього питання після того, як наступного тижня законодавці повернуться з літніх канікул. Це дозволить уряду повноцінно працювати після 30 вересня.

Янг також додала, що фінансові запити Білого дому включатимуть виділення 3,9 мільярда доларів на боротьбу зі спалахом вірусу віспи мавп і 6,5 мільярда доларів на допомогу при стихійних лихах. Ще 22,4 мільярда доларів планується надати для допомоги із боротьбою проти COVID-19 напередодні потенційного сплеску захворюваності восени.

Раніше повідомлялося, що Європейський союз готується надати новий пакет фінансування для України в розмірі 5 мільярдів євро. Європейська комісія запропонує пакет позик вже наступного тижня.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • Європейський Союз спрямував Україні 1 млрд євро виняткової макрофінансової допомоги. Перший транш у 500 млн євро був зарахований на рахунок НБУ 1 серпня.
  • Раніше Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділив Україні 1,59 мільярда євро фінансової допомоги від Євросоюзу. Як повідомляється у пресрелізі, оприлюдненому на сайті ЄІБ, допомога підкріплюється гарантіями з бюджету ЄС, при цьому 1,05 мільярда євро із загальної суми будуть надані негайно.
  • Україна отримала 1,7 мільярда доларів грантової допомоги від Цільового фонду Світового банку та Агентства США з міжнародного розвитку.
  • 3 липня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна домовилась зі своїми західними партнерами про підтримку на загальну суму у 29 мільярдів доларів.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 191. Текстовий онлайн

На початок