Українська команда допоможе Естонії створити свій застосунок-прототип Дії

Українська команда допоможе Естонії створити свій застосунок-прототип Дії

Українська команда допоможе Естонії створити свій застосунок-прототип Дії
. Очільник Мінцифри Михайло Федоров та міністр з питань підприємництва та інформаційних технологій Естонії Крістіан Ярван. Фото: Мінцифра

Міністерство цифрової трансформації допоможе Естонії створити застосунок на базі застосунку українського єдиного порталу держпослуг Дія. Сторони підписали Меморандум про співробітництво у сфері цифрових трансформацій між Міністерством цифрової трансформації України та Міністерством економіки та зв’язку Естонії.

Про це повідомили у Мінцифри.

"Коли ми почали будувати цифрову державу, перша країна, досвід якої ми вивчали, була Естонія. Завдяки їхній підтримці, ми отримали багато важливої інформації та знань, які стали основою для цифрової трансформації України. За 3 роки нам вдалося провести масштабну цифровізацію держпослуг. Саме це і будемо експортувати до Естонії — найкращі цифрові практики. Тому підписали Меморандум про співробітництво у сфері цифрових трансформацій між Мінцифри України та Міністерством економіки та зв’язку Естонії", — йдеться у повідомленні.

В Мінцифри планують допомогти Естонії створити застосунок на базі Дії за 4 місяці.

"В України та Естонії дуже схожа архітектура цифрової держави. Тому більшість наших розробок та послуг буде легко адаптувати в цій країні", — зазначають в українському міністерстві.

Читайте також

Велике оновлення Дії: які сервіси стануть доступні українцям

У "Дії" з'являться військові облігації та ще близько 10 нових продуктів — Федоров

Федоров розповів, як у "Дії" можна буде отримати пільгову іпотеку

Е-пенсійний та е-посвідка: в "Дії" запустили тестування двох нових продуктів

На початок