Кияни здали на макулатуру 48 тисяч російських книжок

Кияни здали на макулатуру 48 тисяч російських книжок

Кияни здали на макулатуру 48 тисяч російських книжок
. Фото: Суспільне

У муніципальній книгарні "Сяйво книги" зібрали майже 48 тисяч російських книжок. Це приблизно 25 тонн російських книг. Їх відправили на переробку. А отримані за переробку понад 97 тисяч гривень передадуть на потреби Збройних сил України.

Про це повідомляє пресслужба КМДА

Протягом 1,5 місяця до збору російських друкованих видань долучились понад 1 700 киян. Вони приносили книги особисто або надсилали поштою.

Загалом зібрано орієнтовно 48 тисяч книжок, а це майже 25 тонн макулатури, яку вже відвезли на перероблення та отримали 97 856 грн.

"Спільними зусиллями вдалось зібрати ці кошти для потреб українських бійців, а саме плануємо придбати автомобіль для одного з батальйонів на передовій. Завдаток вже надісланий, автомобіль прямує з Європи в Україну, проте зібраної нами суми зовсім трішки не вистачає на потрібне авто, тому в муніципальній книгарні оголошено продовження збору російських книг",— кажуть у КП "Міський Магазин".

Збір триває за адресою вул. Велика Васильківська, 6.

Що відомо

  • Київська книгарня "Сяйво книги" у липні ініціював збір російськомовних книжок, які відправлять на переробку, а виручені кошти підуть на ЗСУ. Кожен, хто принесе та здасть видання російською мовою, нададуть знижку 10% на купівлю книг.

Читайте також

Понад тисяча книг за два дні: ірпінчани збирають книги на потреби ЗСУ

Більше тонни книг за тиждень: в Ірпені збирають російськомовну літературу

"Бути за Україну у всьому". З бібліотечних фондів Запоріжжя вилучають книжки з російською пропагандою

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

На початок