Український кінокритик став членом журі "Золотого глобуса"

Український кінокритик став членом журі "Золотого глобуса"

Український кінокритик став членом журі "Золотого глобуса"
. Фото: Дмитро Десятерик/Facebook

1 вересня український кінокритик Дмитро Десятерик у своєму Facebook оголосив, що отримав лист президентки Голівудської асоціації іноземної преси (Hollywood Foreign Press Association) Гелен Гоен та став одним з членів журі 80-го "Золотого глобуса".

"Судячи з усього, я буду серед перших українців/ок, хто голосуватиме в цій премії. Окреме вітання тим, хто прокатив мене на виборах у новий склад Українського Оскарівського комітету", — зазначив у дописі він.

Дмитро Десятерик — український кіно- і театральний критик, журналіст. У 2013 році був у складі журі 43-го Міжнародного кінофестивалю "Молодість". У 2015-му брав участь в роботі колегії журі Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI) 39-го Монреальського кінофестивалю, ставши першим українцем-членом журі його в історії. Тоді ж його обрали членом "Українського Оскарівського комітету"

Що сталося із премією "Золотий глобус"

"Золотий глобус" — американська кінопремія, яка присуджується Голлівудською асоціацією іноземної преси з 1944 року за кіно- і телефільми. За традицією нагородження відбувається після голосування за участю 86 провідних журналістів, які спеціалізуються на тематиці Голлівуду.

У лютому 2021 року Los Angeles Times випустила розслідування про фінансові схеми Голлівудської асоціації іноземної преси (HFPA), яка присуджує премію "Золотий глобус". Як повідомляє видання, розміри гонорарів її членів, швидше за все, суперечать законодавству США.

У березні 2021 року понад 100 фірм зі сфери зв'язків з громадськістю оголосили про припинення співпраці з "Глобусами", ряд відомих голлівудських діячів, зокрема Том Круз і Скарлетт Йоганнссон, виступили з різкою публічною критикою організаторів премії, а телекомпанія NBC скасувала трансляцію церемонії.

У заяві на своєму сайті Голлівудська асоціація іноземної преси (HFPA, організатори премії) повідомила, що церемонія відбудеться в неділю в готелі Беверлі Хілтон і планує "пролити світло на багаторічну благодійну діяльність HFPA, представивши в ході церемонії низку грантоотримувачів".

У травні 2021 року організатори "Золотого глобуса" оголосили про реформування журі премії та інші заходи щодо забезпечення інклюзивності та етичності заходу.

Більше про українське кіно

Читайте нас у Facebook та Telegram

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок