ВАКС постановив конфіскувати активи російського олігарха Євтушенкова

ВАКС постановив конфіскувати активи російського олігарха Євтушенкова

ВАКС постановив конфіскувати активи російського олігарха Євтушенкова
. Російський олігарх Володимир Євтушенков, wikipedia.org / Dyor

Вищий антикорупційний суд постановив конфіскувати активи олігарха Володимира Євтушенкова, який є засновником холдингу АФК "Система".

Як повідомляє із зали засідань суду кореспондент Суспільного, таке рішення ВАКС ухвалив у відповідь на позов Міністерства юстиції. Конфіскації підлягає нерухомість, якою володів Євтушенков в Україні, його компанії, а також інше майно.

"Задовольнити вимоги позивача (Мін’юсту) у повному обсязі. Застосувати до Євтушенка В. П. санкції та стягнути в дохід держави нерухоме майно (квартира, земельна ділянка, інженерний комплекс "Їдальня" у Запоріжжі, нежитлова будівля площею 10 тисяч квадратних метрів, 59,2% ТОВ "Смарт Діджитал Солюшенс", 42,1% завод "Віто" і т.д.", — зазначається в постанові суду.

Представники Євтушенкова матимуть п’ять днів на подання апеляції щодо рішення ВАКС.

Під час засідання представники Мін'юсту просили ВАКС розглядати справу у закритому форматі, пояснивши це тим, що вона містить таємну інформацію і може зашкодити державній безпеці. Суд задовольнив це клопотання.

Раніше Мін’юст подав позов до ВАКС про стягнення в дохід України компаній Євтушенкова. Серед них — акціонерне товариство "Український науково-дослідний проєктно-конструкторський і технологічний інститут трансформаторобудування", ТОВ Науково-інженерний центр "ЗТЗ-Сервіс", ТОВ "Електрозавод-ВІТ" та інше майно.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 190. Текстовий онлайн

На початок