В "Укрпошті" розповіли, куди ідуть кошти від продажу марок

В "Укрпошті" розповіли, куди ідуть кошти від продажу марок

В "Укрпошті" розповіли, куди ідуть кошти від продажу марок
. Фото: з Фейсбуку "Укрпошти"

Перша благодійна марка “Пес Патрон”, тираж якої запустили у продаж 1 вересня, має за мету зібрати понад 60 млн грн на машину для розмінування дороги. Про це повідомив Суспільному в ефірі єдиного телемарафону гендиректор “Укрпошти” Ігор Смілянський. За його словами, це буде найбільша благодійна подія, яку робить “Укрпошта”.

“Рано-вранці в одній зі шкіл України разом з Патроном запустили марку, він лапкою запустив. А о 13.00 на Майдані він разом з рятувальниками, ДСНС, ми офіційно запустимо цю марку (вже запустили — ред). Це буде перша велика благодійна марка і воєнного часу. Ми збираємо на машину для розмінування. Це потужна машина, яка допоможе Патрону швидше розміновувати ті міни, які є. Частину коштів використаємо на допомогу притулкам тварин по всій країні”, — сказав Смілянський.

За його словами, акцент буде на тих притулках, які розміщені в прифронтових зонах.

Гендиректор “Укрпошти” також розповів про те, куди пішли виручені від попереднього продажу марок кошти.

“Частина з виручених 5 млн грн від продажу марок — це дохід “Укрпошти”. Оскільки марка — це засіб оплати, то, по суті, це наше зобов’язання надіслати ці листи, якщо хтось приклеїть таку марку. Зрозуміло, що не так багато клеять. Значну частину ми використали на благодійність”, — сказав Смілянський.

За його словами, придбали значну кількість дронів, два комп”ютерні класи: один в Бородянці, один в Іванкові в Чернігівській області для дітей. Спільний Фонд з Київською школою економіки має сім напрямків, зокрема, це допомога ЗСУ, на освітні цілі та інше.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 190. Текстовий онлайн

"Укрпошта" почала продавати благодійні марки "Пес Патрон"

На початок