Ідуть бої на Бахмутському та Авдіївському напрямках — Генштаб

Ідуть бої на Бахмутському та Авдіївському напрямках — Генштаб

Ідуть бої на Бахмутському та Авдіївському напрямках — Генштаб
. Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Російське військо намагається встановити повний контроль над територією Донецької області, а також утримати захоплені райони Луганської, Донецької, Херсонської, Харківської, Запорізької та Миколаївської областей. Про це інформує Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 1 вересня.

Армія РФ продовжує завдавати авіаційні та ракетні удари по військових та цивільних об’єктах на території України.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без змін. Підрозділи збройних сил Республіки Білорусь продовжують посилено охороняти білорусько-український кордон у Брестській та Гомельській областях.

Зберігається загроза ракетних і авіаційних ударів з території і повітряного простору Білорусі.

На Сіверському напрямку РФ продовжує утримувати окремі підрозділи збройних сил у прикордонних районах Брянської і Курської областей. Військо РФ зі ствольної артилерії обстріляло цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Кам’янська Слобода та Залізний Міст Чернігівської області.

На Харківському напрямку із застосуванням танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії росіяни обстріляли позиції українських військ та цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Кленове, Дементіївка, Руські Тишки, Великі Проходи, Петрівка, Перемога, Байрак, Шевелівка. Продовжують вести повітряну розвідку із застосуванням безпілотних літальних апаратів.

На Слов’янському напрямку армія РФ обстріляла з застосуванням танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Краснопілля, Вірнопілля, Грушуваха. Вела повітряну розвідку із застосуванням БпЛА.

На Донецькому напрямку військо РФ продовжує вести активні бойові дії, зосереджуючи основні зусилля на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Криє вогнем і намагається покращити тактичне положення, активно веде повітряну розвідку.

На Краматорському напрямку росіяни обстріляли зі ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Райгородок, Берестове, Роздолівка, Тетянівка, Мала Піскунівка, Верхньокам’янське, Івано-Дар’ївка, Сіверськ.

На Бахмутському напрямку армія РФ обстріляла військову та цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Бахмутське, Соледар, Яковлівка, Майорськ, Диліївка. Підрозділи російського війська намагалися вести наступальні бої у районах населених пунктів Весела Долина, Зайцеве.

На Авдіївському напрямку росіяни обстріляли зі ствольної, реактивної артилерії, танків райони населених пунктів Опитне, Первомайське, Нью-Йорк. Завдали авіаційні удари по районах населених пунктів Времівка, Нескучне, Олександропіль.

На Новопавлівському напрямку армія РФ обстріляла позиції українських військ із танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районі населеного пункту Золота Нива. Завдала авіаційного удару в районі населеного пункту Мар’їнка. Вела наступальний бій у районі населеного пункту Водяне, успіху не мала.

На Запорізькому напрямку військо РФ обстріляло позиції захисників України зі ствольної та реактивної артилерії, танків в районах населених пунктів Новопіль, Ольгівське, Гуляйполе, Новоданилівка, Новояковлівка, Дорожнянка, Зелене Поле, Чарівне, Білогір’я.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля військо РФ зосереджує на утриманні займаних позицій. Поповнює втрати. Здійснювало обстріли із застосуванням танків, ствольної, та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення. Обстріляло об’єкти цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Степова Долина, Новомиколаївка, Степове, Партизанське, Андріївка, Мирне, Прибузьке, Миколаївка, Зоря, Луч, Іванівка, Князівка. Для повітряної розвідки активно застосовувало БпЛА. Армія РФ намагається відновити логістичне забезпечення своїх військ.

Корабельне угруповання РФ продовжує вести розвідку та блокувати цивільне судноплавство в північно-західній частині Чорного моря.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 190. Текстовий онлайн

На початок