Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача. Про що говорили

Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача. Про що говорили

Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача. Про що говорили
. Президент України Володимир Зеленський, фото: УНІАН

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача, на якій обговорювалась ситуація на фронтах, зокрема на півдні України.

Про це він розповів у відеозверненні 31 серпня.

За словами президента, участь у засідання брали Головнокомандувач Збройними силами Валерій Залужний, керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов, тимчасовий керівник СБУ Василь Малюк, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов та інші посадовці.

"Думаю, що очевидно, які питання ми розглядали. Військові доповідали про ситуацію на передовій, про розвиток ситуації. Озвучувати деталі не буду. Одне лише скажу — хочу подякувати від імені нашої розвідки усім тим нашим людям, які дуже міцно нас підтримують, на півдні нашої держави, а особливо в Криму. Розвідники вдячні за надану інформацію, відпрацюють її по максимуму. Хай вороги не забувають, на чиєму півострові вони знаходяться — тимчасово знаходяться", — підкреслив Зеленський.

Він додав, що ситуація на сході України лишається складною.

"Дуже важкими залишаються бої на Донбасі — гарячі точки регіону не змінилися. Наші хлопці міцно тримають позиції. Дякую кожному воїну за стійкість", — зауважив гарант.

Окрім того, Зеленський повідомив, що провів нараду із представниками парламенту та уряду України щодо поточних планів державної роботи, а також узяв участь у роботі конференції Forum 2000 у Празі.

"Звернувся до учасників форуму і закликав їх посилювати підтримку нашої держави в цій війні та захист усієї Європи від російського тиску. Зокрема, має бути нарешті врегульоване питання щодо обмеження європейських віз для громадян Росії", — підкреслив президент.

Політик зауважив що вважає принизливим для Європи, коли її сприймають як великий бутик чи ресторан.

"Європа – це територія передусім цінностей, а не примітивного споживання. І коли громадяни держави, яка хоче знищити європейські цінності, використовують Європу для своїх розваг чи шопінгу, для відпочинку коханок, поки самі працюють на війну або для того, щоб просто мовчки перечекати аморальне падіння Росії, яке відбувається саме зараз, то це абсолютно суперечить тому, заради чого Європа взагалі обʼєднувалася", — наголосив Володимир Зеленський.

Він нагадав, що Європа об’єднувалась заради підтримки миру на континенті, а також спокійного і демократичного розвитку європейських країн.

"Європа не може ставати морально глухою. І ніхто з європейських лідерів не спише на наслідки ковіду те, що гроші їм нібито не пахнуть. Бо якщо буде така глухота, якщо буде така втрата здатності розрізняти запах крові на купюрах, то не буде Європи, не буде мирної Європи", — зазначив президент.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 189. Текстовий онлайн

На початок