Частина власників єврооблігацій погодилася відстрочити борги "Нафтогазу"

Частина власників єврооблігацій погодилася відстрочити борги "Нафтогазу"

Частина власників єврооблігацій погодилася відстрочити борги "Нафтогазу"
"Нафтогаз". Getty Images/Вінсент Манді

Деякі з власників єврооблігацій "Нафтогазу України", термін погашення яких добігає кінця у липні 2024 року, погодились на відстрочення боргу компанії.

Про це повідомляє пресслужба "Нафтогазу".

"НАК "Нафтогаз України" успішно провів переговори з власниками єврооблігацій, термін погашення яких настає у липні 2024-го, — 77% інвесторів проголосували "за" і погодились на пропозицію з відтермінування виплат на 2 роки", — йдеться у повідомленні.

У "Нафтогазі" пояснили, що завдяки цьому компанія зможе сплатити тіло боргу в розмірі 600 мільйонів євро не у 2024-му, а у 2026 році, а також розпочати виплату відсотків по ньому у 2024-му.

При цьому сума відсотків, що відтерміновується впродовж 2022-2024 років, загалом становить 90 мільйонів євро — по 45 мільйонів євро на рік, що мають сплачуватися у липні кожного року.

Водночас власники єврооблігацій, термін погашення яких настає в листопаді 2026 року, не підтримали відтермінування виплат.

Найближчим часом "Нафтогаз" планує звернутися до Кабінету міністрів з пропозицією виробити спільну позицію щодо подальших дій з реструктуризації єврооблігацій компанії.

17 серпня повідомлялось, що НАК "Нафтогаз України" не зміг отримати згоду на дворічну відстрочку виплат відсотків та погашення за жодним із трьох випусків його єврооблігацій.

Читайте також

Запаси газу дозволять пройти помірну зиму, відсутність транзиту не несе проблем ГТС — Макогон

Голова "Нафтогазу" попередив, що цієї зими у квартирах буде на 4 градуси холодніше, ніж зазвичай

Вторгнення Росії в Україну, день 189. Текстовий онлайн

На початок