Учні, які перебувають на окупованій території, можуть навчатись у будь-якій школі України дистанційно — МОН

Учні, які перебувають на окупованій території, можуть навчатись у будь-якій школі України дистанційно — МОН

Учні, які перебувають на окупованій території, можуть навчатись у будь-якій школі України дистанційно — МОН
. Як школи Харкова готуються до 1-го вересня. Фото: Суспільне Харків

Діти з окупованих територій можуть записатися в будь-яку школу України. Органи управління освіти в громадах можуть визначати школи, які будуть працювати виключно дистанційно, зокрема з учнями на окупованих територіях.

Про це Суспільному сказав начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко.

"Щодо зарахування і документів. Позиція однозначна — щоб вчитися не потрібні ніякі документи, якщо їх немає. Тому що Україна є учасником Конвенції про права дитини і там чітко написано, що діти повинні вчитися незалежно ні від чого. Відсутність будь-якого документа не може слугувати для відмови в зарахування в заклад. Наприклад, у нас багато дітей не мають свідоцтва про народження, це ж абсолютно не значить, що вони не повинні вчитися. Або не мають табеля за попередній рік. Це теж не може бути перешкодою для зарахування в заклади. Цьому мають сприяти органи управління освіти та самі заклади", — говорить Кононенко.

З першого вересня в Україні буде функціонувати приблизно 12900 шкіл. 3539 працюватимуть очно, 3867 — в змішаному режимі і 5497 — в дистанційному. Водночас на сайті МОН є перелік приватних шкіл, які надають послуги виключно дистанційно.

Верховна рада на час воєнного стану зупинила дію низки положень законів щодо загальної середньої освіти. Зокрема, під час дії воєнного стану може бути змінена тривалість навчального року, дати його початку й закінчення. Таким чином навчальний рік не обов’язково починатиметься 1 вересня і триватиме 175 днів.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабмін рекомендує школам почати навчання з 1 вересня в очному режимі. На прифронтових та окупованих територіях навчання продовжиться онлайн-форматі.

Читайте також

57% навчальних закладів України працюватимуть очно або в змішаному режимі — МОН

Укриття і закріплений працівник ДСНС в школах: яким буде навчання в умовах війни

Повітряна тривога під час уроку в школі — як діяти пояснює Міносвіти

"Зараз школярі можуть бути більш дратівливими". МОЗ дало поради батькам і вчителям напередодні 1 вересня

На початок