57% навчальних закладів України працюватимуть очно або в змішаному режимі — МОН

57% навчальних закладів України працюватимуть очно або в змішаному режимі — МОН

57% навчальних закладів України працюватимуть очно або в змішаному режимі — МОН
. Облаштоване бомбосховище у київській школі, 29 серпня 2022 року, фото: Getty Images

3 539 навчальних закладів України розпочнуть очну роботу в новому навчальному році, ще 3 867 шкіл будуть працювати в змішаному режимі, а повністю дистанційно планують працювати 5 497 закладів. Всього в Україні розпочнуть роботу приблизно 12 900 шкіл.

Про це повідомив начальник Головного управління загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко в ефірі Суспільного.

За його словами, міністерствам, військовим адміністраціям, органам місцевого самоврядування були поставлені урядом спеціальні задачі, і багато чого вже зроблено, зокрема облаштовано багато укриттів.

Дивіться також: Укриття і закріплений працівник ДСНС в школах: яким буде навчання в умовах війни. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

"Головне для нас — це безпека дітей. І Міносвіти не стільки щось дозволяє або забороняє, але рекомендує вжити всіх необхідних заходів для того, щоб діти перебували в безпечному середовищі", — наголосив Кононенко.

Що відомо

  • 24 червня прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабмін рекомендує школам почати навчання з 1 вересня в очному режимі. На прифронтових та окупованих територіях навчання продовжиться онлайн-форматі.
  • Верховна рада на час воєнного стану зупинила дію низки положень законів щодо загальної середньої освіти. Зокрема, під час дії воєнного стану може бути змінена тривалість навчального року, дати його початку й закінчення. Таким чином навчальний рік не обов’язково починатиметься 1 вересня і триватиме 175 днів.
  • Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що у 2022 році новий навчальний рік розпочнеться для школярів за звичайним графіком — 1 вересня.

Читайте також

Бомбосховищ немає. Якими мають бути шкільні укриття і наскільки вони безпечні

Повітряна тривога під час уроку в школі — як діяти пояснює Міносвіти

"Зараз школярі можуть бути більш дратівливими". МОЗ дало поради батькам і вчителям напередодні 1 вересня

На початок