РФ планує укріпити оборону Криму “москвичами”, “пітерцями” та строковиками — ГУР

РФ планує укріпити оборону Криму “москвичами”, “пітерцями” та строковиками — ГУР

РФ планує укріпити оборону Криму “москвичами”, “пітерцями” та строковиками — ГУР
. Пам'ятний знак "Крим - це Україна" на території контрольного пункту в'їзду-виїзду "Каланчак", Херсонська область, 22 листопада 2021 рік. Фото: УНІАН

Військові комісаріати навіть московської та ленінградської областей отримали вказівки стосовно масового призову на військову службу місцевих жителів: “москвичами” та “пітерцями” будуть комплектуватися військові частини в Криму.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Зазначається, що командувач Південного військового округу генерал армії Олександр Дворніков також ухвалив рішення відправити в Крим 1200 військовослужбовців строкової служби.

При цьому, за даними ГУР, цим військовослужбовцям не пропонують підписувати контракт, оскільки на території ТОТ АР Крим бойові дії поки що не проводяться.

"1200 військовослужбовців строкової служби будуть служити та помирати під ударами українських військ та від рук “партизанів” за зарплату строковика, а це близько 5 тис. рублів", — кажуть у розвідці.

Економія державних російських коштів також відбудеться і шляхом невиплати компенсації у разі загибелі військовослужбовців, адже участь строковиків у бойових діях РФ заперечує.

Що відомо

  • Удень 9 серпня кримські, російські ЗМІ та місцеві мешканці повідомили про серію вибухів на військовому аеродромі у селищі Новофедорівка (Саки) в анексованому Росією Криму.
  • У Міноборони РФ заявили, що на аеродромі в Новофедорівці "здетонували авіаційні боєприпаси", що спричинило вибухи, а техніка на місті не пошкоджена. У російському Міноборони також заявили, що травмованих і загиблих немає. Водночас окупаційне МОЗ Криму повідомляло про п'ятьох постраждалих від вибухів, в тому числі одну дитину.
  • За інформацією "Схем", для росіян аеродром Новофедорівки — одне з ключових для авіації летовищ на півострові. Там базується 43-й винищувальний авіаційний полк ПКС Росії, у складі якого переважно винищувачі Су-30СМ, Су-33 та бомбардувальники Су-24М. Звідси російська армія здійснює авіанальоти та бомбардування українських міст.
  • Як свідчить аналіз супутникових знімків, проведений CNN, внаслідок вибухів на аеродромі "Саки" щонайменше сім російських військових літаків було знищено і два пошкоджено. Це може бути найбільшою втратою військової авіації РФ за один день з часів Другої світової війни. При цьому, за даними Reuters, через удари більш ніж половина бойових літаків морської авіації Чорноморського флоту Російської Федерації вийшла з ладу.
  • 18 серпня стало відомо про вибухи поблизу авіабази Бельбек. За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), вони могли бути спричинені російською ППО, українською розвідкою або українською атакою.
  • 28 серпня на території окупованого Криму в районі Сімеїзу та Алупки було чутно вибухи.

Читайте також

Зеленський закликав людей в Криму не наближатись до військових об'єктів

В ЗСУ розповіли, яку техніку росіяни тримали на аеродромі під Джанкоєм

В окупованому Криму "хакнули" місцеве радіо та включили гімн України

На початок