Дитячий футбол в онлайні: як тренується сумська "Барса" на карантині

Дитячий футбол в онлайні: як тренується сумська "Барса" на карантині

Дитячий футбол в онлайні: як тренується сумська "Барса" на карантині
.

На початку квітня мали стартувати матчі другого кола чемпіонату дитячо-юнацької футбольної ліги Сумської області, 11-го квітня – чемпіонату України. Сьогодні футбольні поля сумської обласної дитячо-юнацької спортивної школи «Барса» порожні. Діти нині знаходяться на карантині та займаються онлайн. Тренери, крім фізичних вправ, обговорюють тактику і стратегію майбутніх ігор.

"Ми розглядаємо теми індивідуальних завдань в домашніх умовах для дітей, контролю цих завдань, тощо. Планується розглянути теми виходу з карантину, адаптації дітей до навчально-тренувальної роботи", - розповідає заступник директора з навчально-тренувальної роботи Олександр Коваль.

Читати також: Сумські хокеїстки розповіли, як тренуються на карантині

Щодо всеукраїнських змагань, директор футбольного центру «Барса» говорить, що попередньо сезон команди не дограють.

"Він взагалі, напевно, буде скасований вцілому. І, дай Бог, щоб все було добре, 1-го вересня розпочнеться новий сезон. Він повторить старий сезон. Бо те, що планувалось, - реформування вищої ліги - його в новому форматі не буде, і ще один рік дограється по старій схемі, цей чемпіонат України", - переконаний директор обласної дитячо-юнацької школи «Футбольний центр «Барса» Вадим Гордієнко.

Щодо участі у Чемпіонаті дитячо-юнацької ліги Сумської області – питання вирішуватиметься після завершення карантину.

Читати також: Сумські “вільники” тренуються в умовах карантину

Нині у вищій лізі дитячо-юнацької футбольної ліги України футбольний центр «Барса» виступає із командами Києва, Дніпра, Донецька, Харкова, Запоріжжя та Полтави у групі «2». Крім того, команди центру беруть участь у чемпіонаті ДЮФЛ Сумської області та у першості України серед команд U-19 першої ліги.

Автор - Олександр Качанов

На початок