Сумські “вільники” тренуються в умовах карантину

Сумські “вільники” тренуються в умовах карантину

Сумські “вільники” тренуються в умовах карантину
.

Восени 2020 року виповнюється 55 років вільній боротьбі у Сумах. Поки «вільники», як і всі спортсмени, займаються в умовах карантину.

Президент Сумської регіональної федерації з вільної боротьби Юоій Голуб підтримує форму за допомогою різних підручних матеріалів та... дерева: "У нас є така унікальна, ексклюзивна, авторська вправа, яку вже більше трьох десятків років використовують всі сумські чемпіони. Три покоління борців щоденно на ранкових зарядках".

Читати також: Сумські хокеїстки розповіли, як тренуються на карантині

З вихованцями "Академії вільної боротьби Юрія Голуба" проводять тренування в інтернеті. До тренувань приєдналися не лише сумчани.

"Ми створили групу, в ній близько ста дітей, батьків зареєстровано, і робимо такі ексклюзивні, чотири рази на тиждень, онлайн-тренування. Провожу їх зі своєї домівки. Всі основні групи м’язів ми пропрацьовуємо. І, на мій погляд, це дає для декого більший ефект, ніж коли діти присутні в спортивній залі. До групи підключилися представники з Одеської області (близько 20-ти дітей зі спортивного клубу «Балкани»), також є декілька дітей наших друзів з Донецької області, Чернігів підключився і, що не може не радувати всіх нас, - Австрія і Ізраїль займаються з нами, два клуби", - розповів президент Сумської регіональної федерації з вільної боротьби Юрій Голуб.

Читати також: Тренуються онлайн та облаштувують корти - так нині проводять час наставники та вихованці сумської "Тенісної академії".

Кандидат у збірну України на участь в Олімпійських іграх в Токіо Олександр Колдовський теж показав, як тренується під час карантину:

"Все, що не робиться - все на краще. Зробили невелику паузу - тиждень перерви. Зараз повноцінно готуємося, бігаємо кроси, тренуємося на свіжому повітрі. Тому все за планом. Сподіваюся, незабаром ситуація покращиться в країні і в світі, закінчиться карантин".

На літній період, за словами Юрія Голуба, через відміну авіаперевезень знаходитимуть шляхи розвитку на місці. Наразі, вже запланували літні змагання, сімейні фестивалі та оздоровчий табір у Карпатах.

Автор - Олександр Качанов

На початок