Миколаївські джитсери взяли участь у міжнародних змаганнях

Миколаївські джитсери взяли участь у міжнародних змаганнях

Миколаївські джитсери взяли участь у міжнародних змаганнях
. Фото: Євген Сандул

Миколаївські спортсмени організували збір грошей, щоб взяти участь у змаганнях з бразильського джиу-джитсу в Німеччині та Хорватії, завдяки чому їм вдалося оплатити подорож. Участь взяли сім спортсменів миколаївського клубу.

Про це кореспондентам Суспільного розповів тренер команди Євген Сандул.

Першим етапом були міжнародні змагання AJP Tour Hamburg International PRO-GI у місті Гамбург, Німеччина. Змагання відбулись 20 серпня. Участь брали майже 600 спортсменів з усього світу.

Миколаївські спортсмени взяли участь у міжнародних змаганнях
Спортсмени на змаганнях у Гамбурзі. Фото: Євген Сандул

Вихованці миколаївського клубу посіли призові місця. Єлизавета Дурнєва у фіналі провела найшвидший поєдинок — 13 секунд. Судді визнали дострокову перемогу, дівчина посіла перше місце. Іван Сандул у фіналі змагався та переміг спортсмена з Росії, посівши перше місце. Богдан Біба взяв участь у категорії вище своєї. Він змагався з хлопцями на рік старше та на п'ять кілограмів важчими. Спортсмен також посів перше місце. Друге місце посів Дмитро Талагаєв, який дебютував у категорії підлітків.

Після змагань у Німеччині борці вирушили на тренувальні збори до Відня. Займалися двічі на день в одному з європейських клубів.

Миколаївські спортсмени взяли участь у міжнародних змаганнях
Тренування під час зборів у Відні. Фото: Євген Сандул

26 серпня спортсмени поїхали до міста Спліт, що у Хорватії, де відбувся Чемпіонат Європи AJP Tour Europe youth-GI. На змагання зареєструвалися 400 спортсменів з 15-ти країн світу.

"Перша проблема, з якою стикнулися спортсмени — клімат. Було дуже спекотно, що впливало на стан команди. У Німеччині та Австрії були дощі, температура повітря була +15 градусів, а в Хорватії +40. Але мета і бажання боротися та перемагати було вище за перепони", — розповів тренер миколаївської команди Євген Сандул.

Миколаївські спортсмени взяли участь у міжнародних змаганнях
Миколаївська спортсменка здобула перемогу. Фото: Євген Сандул

Чемпіонат проходив у великому спортивному комплексі у місті Спліт. За результатами змагань Богдан Біба знову посів перше місце, змагаючись зі спортсменами категорією вище. Єлизавета Дурнєва у фіналі закінчила перемогу достроково зі спортсменкою із Чехії та посіла перше місце. Іван Сандул у фіналі здобув перемогу над спортсменом з Кіпру. Також перше місце посіла Софія Балашова.

Поступився у фіналі за спірним рішенням суддів та посів друге місце Роман Сандул. Дмитро Талагаєв посів третє місце. Дмитро Казбан був переведений за рішенням організаторів з жовтих до дивізіону зелених поясів, у сутичці за третє місце поступився за рішенням суддів.

Миколаївські спортсмени взяли участь у міжнародних змаганнях
Тренер миколаївської команди Євген Сандул. Фото: Євген Сандул

Також участь взяв тренер команди Євген Сандул, який став призером Чемпіонату Європи.

"Зустрівся у фіналі з борцем із Болгарії. Але далась взнаки відсутність змагань та регулярних тренувань через війну", — розповів тренер.

Щоб взяти участь у змаганнях, спортсмени наприкінці липня організували збір коштів. Протягом місяця їм вдалося зібрати близько 25 тисяч гривень, які витратили на участь та проїзд.

Читайте також

На Миколаївщині відпрацьовані шляхи евакуації у випадку аварії на ЗАЕС — начальник ОВА Кім

У Миколаєві через аварію на водозаборі повністю припиняється водопостачання

Пішов з дому та не повернувся: на Миколаївщині розшукують зниклого підлітка

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок