ФСБ заявило про ще "одного українського диверсанта", який начебто готував вбивство Дугіної

ФСБ заявило про ще "одного українського диверсанта", який начебто готував вбивство Дугіної

ФСБ заявило про ще "одного українського диверсанта", який начебто готував вбивство Дугіної
. Слідчий комітет працює на місці загибелі Дар'ї Дугіної у Підмосков'ї 21 серпня 2022 року, фото: AP

Російське ФСБ заявило, що виявило ще “одного члена української диверсійної групи”, який начебто готував вбивство Дар'ї Дугіної — російської журналістки і доньки кремлівського ідеолога Олександра Дугіна. Про це інформує “ТАСС”.

"Встановлено, що вбивство Дугіної разом із Вовк готував у Москві ще один член української диверсійно-терористичної групи — громадянин України Циганенко Богдан Петрович, 1978 року народження, який прибув до Росії транзитом через Естонію 30 липня 2022 року і залишив територію Росії за день до вчинення підриву Дугіної", — йдеться у повідомленні ФСБ.

За даними спецслужби, Циганенко начебто забезпечив іншу підозрювану ФСБ — Наталію Вовк — підробленими автомобільними номерами та документами на ім'я реальної громадянки Казахстану Юлії Зайко. Крім того, вони нібито складали разом із Вовк саморобний вибуховий пристрій в орендованому гаражі на південному заході Москви.

Відомство також розповсюдило відео, де, як стверджує ФСБ, оприлюдені кадри пересування Циганенка. Згідно з ними, він в'їхав до Росії за українським закордонним паспортом 30 липня. Його документ не викликав сумнівів у справжності, пише “ТАСС”. Також ФСБ показала відео, на якому, як стверджує відомство, зафіксоване пересування Цигагненка по Москві з Наталією Вовк та заміна автономерів “ДНР” на казахстанські на її машині.

Раніше в ФСБ РФ заявили, що вбивство доньки кремлівського ідеолога Олександра Дугіна Дар’ї готували та реалізували українські спецслужби. Зокрема, у ФСБ виконавицею замаху назвали громадянку України Наталію Вовк, 1979 року народження.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна не має відношення до загибелі Дар'ї Дугіної: її "прибрало" російське ФСБ за критику дій влади РФ.

Що відомо

  • Увечері 20 серпня у Підмосков’ї на Можайському шосе в районі селища Великі Вяземи вибухнув автомобіль Land Cruiser Prado, в салоні якого перебувала донька кремлівського ідеолога Олександра Дугіна Дар'я. Жінка загинула на місці, повідомив її знайомий. Соратник Дугіна Петро Лундстерм повідомив, що в автомобілі мав бути сам Дугін – вони збиралися разом повертатися із російського пропагандистського фестивалю.
  • Колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов, якій після відмови у 2014 році визнати анексію Криму Росією виїхав за її межі, заявив, що замах Олександра Дугіна та на його доньку Дар’ю Платонову скоїв партизанський рух "Національна республіканська армія", що діє на території Росії.
  • Очільник "Росспівробітництва" Євген Примаков оголосив полювання на колишнього депутата Держдуми РФ Іллю Пономарьова після його заяви, що до загибелі доньки Дугіна причетний російський партизанський рух.
  • Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк наголосив, що Україна не причетна до підриву доньки кремлівського ідеолога Олександра Дугіна Дар’ї та додав, що російські спецслужби почали внутрішньовидову боротьбу.

Читайте також

ФСБ стверджує, що вбивство Дугіної влаштували українські спецслужби

"Азов" заявив, що жінка, яку підозрюють у вбивстві Дугіної, не має жодного відношення до полку

ООН закликає провести розслідування загибелі Дар'ї Дугіної

На початок