За 225 тисяч гривень до Молдови. Іноземець переправляв військовозобов'язаних за кордон

За 225 тисяч гривень до Молдови. Іноземець переправляв військовозобов'язаних за кордон

За 225 тисяч гривень до Молдови. Іноземець переправляв військовозобов'язаних за кордон
. Фото: Поліція Києва

Громадянин Молдови організував незаконний перетин військовозобов'язаних чоловіків закордон. За свої послуги хотів отримати 225 тисяч гривень. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Підозрюваний переправляв чоловіків поза межами офіційних пунктів пропуску до Молдови. Він обіцяв організувати проживання поблизу можливого місця перетину кордону та допомогти з оформленням документів.

За 225 тисяч гривень молдаванин переправляв військовозобов'язаних закордон
Фото: Київська міська прокуратура

Чоловіка затримали у готелі в м. Могилів-Подільський на Вінниччині, де він отримав обіцяні гроші та підозру за ч.3 ст. 332Стаття 332. Незаконне переправлення осіб через державний кордон України Кримінального кодексу. Йому загрожує до 9 років позбавлення волі.

Правоохоронці встановлюють інших осіб, які можуть бути причетні до цієї справи.

Що відомо

  • Служба безпеки України ліквідувала чотири канали нелегального виїзду призовників за кордон у Києві, Запоріжжі, Харківській та Чернігівській області. Деякі маршрути пролягали до Росії і тимчасово окупованого Криму.
  • СБУ затримала 34-річного жителя Київщини, який незаконно переправляв призовників за кордон, пообіцявши студентський квиток за 1600 євро. А 53-річний киянина, організував таку схему за 3 тисячі доларів. Тепер йому загрожує до 9 років позбавлення волі.
  • За 18 тисяч доларів під виглядом волонтерів киянин мав переправити шістьох військовозобов'язаних до Польщі.
  • Столична прокуратура також затримала двох киян, які допомагали перетинати український кордон іноземцям, зокрема, і російським громадянам, шляхом фіктивного працевлаштування у волонтерській організації.

Читайте також

"Нам треба красавчики". Військовий облік та мобілізація: що треба знати про повістки

Українську ППО посилять NASAMS, IRIS, але дати називати не можна — речник ПС ЗСУ

На початок